korektor siły ham bravo oraz wahacze przód
1 po wizycie na przeglądzie dostałem info że mam zbieżność -6 przez wahacze niby( przód) wiec są do wymiany i mam pytanie czy w bravo 1.9 TD można coś z samymi tymi gumami kombinować?? czy od razu nowe kupować z tego co czytałem to dobrze jest kupić Delphi lub TRW jaka może być ich cena bo na allegro nie ma albo nie mogę znaleźć
2 chodzi o ten nieszczęsny korektor siły hamowania którego nówka kosztuje 280 zeta oryginał
muszę to rozwiązać wreszcie jakoś i z tego co czytałem na tym forum i na TTT i po rozmowach z paroma mechaniorami doszedłem do wniosku że mogę:
I )ominąć korektor za pomocą redukcji i trójnika i tu mam pytanie jak to będzie bo słysze trochę że na śliskim kicha albo że jest dobrze tylko trzeba o tym pamiętać:) za jakieś 50 zł + wymiana płynu w sumie 70 zł bym to miał zrobione gdyby żadne rurki się nie pokruszyły***(na końcu pytanie do tego faktu) duże ryzyko z tymi przewodami?
II)podjąć się regeneracji jeden mechanik powiedział że nie ma co bo jeśli nawet ruszy to się będzie lał płyn ( tylko od niego tą obawę słyszałem jest w tym coś prawdy??) i zakładam wyjęcie a może lepiej nie ruszać żeby sobie kłopotu nie narobić z tymi przewodami ( wchodzi wtedy zdjęcie baku chyba itp)
*** no właśnie jak to jest z dostępnością tych miedzianych przewodów i ich ceną (oryginalny kształt) żeby mi auto nie stało miecha bo przewód się sypnął a ja nie moge nic spasować czekam na info chłopaki pozdro :)