Gdzie znajduje się "sonda lambda" w fiacie palio 1.6 16v ?
~~Najlepiej jakby mi ktoś, pokazał na jakimś zdjęciu z dokładnym opisem :) ~~
Ps. Słyszałem ze, da się ją sprawdzić miernikiem, jeśli tak to jak to trzeba zrobić....
To jest widok strony w wersji do druku
Gdzie znajduje się "sonda lambda" w fiacie palio 1.6 16v ?
~~Najlepiej jakby mi ktoś, pokazał na jakimś zdjęciu z dokładnym opisem :) ~~
Ps. Słyszałem ze, da się ją sprawdzić miernikiem, jeśli tak to jak to trzeba zrobić....
Sonda lambda wkręcona jest do katalizatora. Katalizator jest pod samochodem w przedniej części rury od wydechu. Napewno znajdziesz.
ale katalizator trzeba ściągać? czy jest łatwy dostęp aby to wyjąć. i z której strony jest on przymocowany. ? "sąda" :)
I jak się da ją sprawdzić tym miernikiem, gdzie trzeba nim dotknąć ?
Sonda jest oznaczona numerem 19
http://62.195.105.49:7080/cgi-bin/na...key=1025801001
Czy dało by się ją wymienić nie oddając samochodu mechanikowi ? Czyli samemu ? jakie narzędzia są potrzebne do tej wymiany ?:)
jeśli masz 100% pewność ze jest zepsuta to wymieniaj, dasz rade bez problemu, potrzebny jest tylko jeden klucz bodajże 19.
Klucz 22 :) Bodajże,
tak mam pewność iż, byłem na badaniu komputerowym, i był taki błąd i po skasowaniu, po minucie się odnawiał. :)
http://allegro.pl/item701568091_fiat...a_1_6_16v.html <--->Czy ta sonda będzie dobra czy lepiej z pułki Boscha wybrać ?
22? mi się wydawało ze 19, a jak nie to 24 bo takie sa standardowe zestawy kluczy i mi pasował któryś z tego kompletu. :)
wg mnie lepsze NGK-NTK od Bosch'a
Jednak, Dziś podjechałem do mechanika, aby mi podłączył nową sondę NGK, on otwiera maskę, patrzy gdzie kabelek a on odłączony by. :/
pewnie jełopy które wymieniały, mi sprzęgło nie podłączyli tego. ;/
Podłączył mi narażę tą starą sondę, jak wracałem do domu to nie szarpał, Mocy nie mogłem zbytnio sprawdzić.
Czy mogła być to wina że nie było podłączone ?
Ps. Czy zawrócić tą sondę, bo kosztowała 250zł czy ją wymienić ? mniej więcej kiedy wymienia się sądy Smile 250zł na drodze nie leży Smile
Jak tylko masz taką opcje oddaj, może nie być Ci w ogóle potrzeba - a tego nie braknie ;)