Mam CC 700 i w czasie jazdy cos zaczelo trzec w silniku-dzwiek jakby tarl metal o metal. Czy ktos juz mial taki problem. Co to moze byc?
To jest widok strony w wersji do druku
Mam CC 700 i w czasie jazdy cos zaczelo trzec w silniku-dzwiek jakby tarl metal o metal. Czy ktos juz mial taki problem. Co to moze byc?
Olej sprawdzałeś? Silnik pracuje jakoś inaczej? To z silnika dociera czy może np. z pompy wody albo alternatora?
Możliwe, że jakieś łożysko kończy swój żywot na pompie/altku, a jeżeli z silnika to nic dobrego nie wróży. Mogą to być panewki np. obróciło którąś, albo łożysko(a).
Olej ok, silnik pracuje normalnie(obroty, moc) oprocz tego dzwieku. Brzmi to dokladnie jakby cos sie obracalo i co obrot tarlo w jednym miejscu, mam namysli ze ten dzwiek jest cykliczny. Mozliwe ze dochodzi gdzies od alternatora ale pewnosci nie mam. Chcialbym sie tylko dowiedziec co to przypuszczalnie moze byc i ocenic czy mam szanse to sam naprawic bo z CC za pare zlotych nie chcialbym jechac do mechanika bo to nie ma sensu. pozdrawiam
zdejmij pasek z alternatora i wtedy bedziesz wiedział jakie jest miejsce tego dzwięku
okolice pasków, napinaczy posłuchaj, a może to też nie silnik a sprzęgło....