Hej
Co sadzicie o zamiennikach do punto ??
mam na myski lampy przednie , blotniki , zderzak i maske.
Moze ktos wie jakiej sa jakosci.
Zastanawiam sie czy kupic zmienniki czy uzywane orginaly.
Pozdr.
To jest widok strony w wersji do druku
Hej
Co sadzicie o zamiennikach do punto ??
mam na myski lampy przednie , blotniki , zderzak i maske.
Moze ktos wie jakiej sa jakosci.
Zastanawiam sie czy kupic zmienniki czy uzywane orginaly.
Pozdr.
Elementy blacharskie lepiej zakupić oryginalne gdyż zamienniki nie zawsze pasują a ich podatność na korozję jest większa. Odnośnie reflektorów przednich też polecam oryginalne Valeo, istnieje jakaś firma która produkuje zamiennik ale kiepsko świecą. Zderzak jeśli będzie pasował idealnie, owszem może być zamiennik.
Nie wszystkie zamienniki. A szkoda. Plastiki są takie sobie, przynajmniej te z wnętrza auta. Mianowicie ramka do montażu radia nie firmowego. Pasuje tak, że lepiej nie mówić. Pomijając jakąś tam lekką deformację kokpitu, czy też może złego wzoru do wtryskarki - ni diabła nie chce wyglądać jak trzeba. Coś tam niby jest, okolice radia nie wyglądają jak po trafieniu łomem przez naćpanego amfetaminą amatora cudzyzny - ale też pięknie nie jest. Szpara z góry taka, że można zapalniczkę wsadzić. Co do zamienników z nadwozia to odpowiem jak tylko wlepię mu zderzak kupiony w intercasie. Zamiennik, czarny, plastikowy niestety - ale za to będzie jeździł, drań jeden!
Z tygodnia na tydzień mnie coraz bardziej irytuje to auto swoją drogą....
Autko juz naprawilen
blotniki kupilem "niby orginalne"
Pan zapewnial ze sa nowe orginalne, ze kupil okazyjnie z niemieckiego serwisu.
Znaczki fiatoskie sa odbite ale prawy blotnik tak srednio pasuje.
Wiec nie mam pewnosci co do orginalu.
Pozdraiwam
blachy i inne ,,nieruchome'' części można śmiało kupować używane. Punto II ma już kilka latek, więc z dostępem nie będzie wielkiego problemu, pasować będą na 100%(oryginał, jakby nie patrzeć), zawsze można ocenić w jakim są stanie i prawdopodobnie jeszcze da się dobrać kolor.