CB Radio a Światla mijania (HID)
Z racji tego że podróżuje często nocą zainwestowałem HID'y (ustawione na stacji diagnostycznej troche ponizej normalnych swiatel przez co nie oslepia jadacych z przeciwka (to taka mala dygresja do tych co beda zaraz pisac wyrzuc te slonca itp bo nie takiej odpowiedzi oczekuje.)) wraz z jakimiś filtrami dzięki którym miały nie wprowadzać zakłócenia na inne urządzenia wewnątrz auta jednkaże po zapaleniu swiatel w cb radiu slychac wyrazne zaklocenie o dosc mocnym natezeniu takze zaglusza 3/4 komunikatow nadawanych przez innych jak i przez mnie nawet z bliskiej odlegosci. Posiadam CB radio Sunker (podlączone bezposrednio z akumulatora) + antene SIRIO na magnesie (SWR na poziomie 1,6).
Gdzies w internecie wyszukałem ze rozwiazaniem moze być przewiercenie dachu i umieszczenie anteny na stale, chodzi o dobre zmasowanie anteny z autem. Czy ktoś spotkał się z takim problemem czy ewentualnie nie wystarczyło by założenie anteny na uchwycie na relingu Marysi gdyż nie chce robić nie potrzebnych dziur jeżeli może to nie zadziałać.
Z góry dziękuję za fachową pomoc.