To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Takie cuda Palio -
Takie cuda Palio
Jestem szczęśliwym posiadaczek palio 1,2, ma dopiero przejechane 37tyś. Dziś przeżyłem pierwszą zgrozę. Zapaliłem silnik włączyłem wsteczny wyjechałem z parkingu na wstecznym, wrzuciłem jedynkę i puściłem sprzęgło a auto stało w miejscu. Myślałem, że bieg nie wszedł więc wrzuciłem na luz zdziwiony i powtórnie wrzuciłem jedynkę ten sam objaw. Wyłączyłem silnik zepchałem auto na parking i pomyślałem sobie, że może uda się jak z komputerem zresetować i ponownie włączyć i odpaliłem jeszcze raz i bez żadnych niespodzianek resztę dni jeździłem. Nie wiem czy to istotne, ale dziwnie radio się zachowało gdy zapalałem za pierwszym razem silnik radio włączyło się na cały regulator. Dodam, że padał deszcz. Po raz pierwszy takie cuda widziałem. Czy ktoś wie co to mogło być i czego spodziewać się? Dziękuję wszystkim i pozdrawiam Michał
-
Sterowanie skrzynią to czysta mechanika, możliwe że coś jest uszkodzone na wodzikach w skrzyni ale jakby jedynka nie wchodziła to i problem byłby z dwójką bo są na jednym wodziku. Proponuje jeszcze raz przyjrzeć się dokładniej jak sytuacja się powtórzy, spróbować ruszyć z dwójki czy zadziała albo z trójki.
Piszesz że auto ma malutki przebieg, pytanie ile ma lat czy czasem nie zaliczyło długiego postoju bez ruszania go ?
-
Dzięki za odpowiedź Autko ma 8 lat czyli już nie młode, ale poprzedni właściciel twierdzi, że jeździł na krótkich odcinkach do sklepu i do kościoła. Biegi wchodzą wzorowo teraz i nic się nie dzieje. Jak się powtórzy to napiszę więcej.
-
A jak masz sterowane sprzęgło: hydraulicznie czy na linkę :?:
-
Wstyd powiedzieć, ale nie wiem jak mam sterowane sprzęgło i nie wiem jak to sprawdzić, a jeśli hydraulicznie to takie cuda mogą się dziać? Do tej pory jeżdżę i nic się takiego nie powtórzyło.
-
Zrób fotę zbiornika płynu hamulcowego (tak aby było widać wszystkie przewody wychodzące ze zbiorniczka, jeżeli takowe są) i wklej na forum
-
jmick, na 90% będzie linka
-
palio 1.2 i hydrauliczne sprzeglo?