Powiedzcie, czy jak zastosuje przelotowke i jako koncowy tlumik walne jakiegos remusa to da to jakis ladny dzwiek nie standardowy?? Do tego zastosowal bym blow off-a do ladnego syczenia :P
To jest widok strony w wersji do druku
Powiedzcie, czy jak zastosuje przelotowke i jako koncowy tlumik walne jakiegos remusa to da to jakis ladny dzwiek nie standardowy?? Do tego zastosowal bym blow off-a do ladnego syczenia :P
Moim zdaniem jak walniesz "jakiegos" to tylko pieniądze w błoto wyrzucisz...
"jakiegos" - uzylem jako przenosnia, poniewaz nie zastanawialem sie nad konkretnym typem i wygladem tlumika firmy REMUS lub podobnego
DO czego Ci to potrzebne? będziesz orał zderzak w wekkendzie ? :red_kartka:
No właśnie. Już gdzieś tu mogliśmy zobaczyć jak wielką profanacją było wyciągnięcie końcówki spod auta. Masakra! :sciana:
pomijając wszystkie przeróbki, które czasem się wiejsko kończą (trzeba uważać) to będziesz miał dość głośno w aucie, może nawet nieprzyjemnie momentami, poza autem też;
wcześniejszy tłumik jak robić na przelot to ok, ale końcowy lepiej zostawić w spokoju...
chyba, że masz na celu zrobić coś w stylu jak mają 126p z nawiercanymi tłumikami co by ich na całym rynku ładnie słychać było i jest lans...
bo może się to niechcący tak skończyć, że będzie za głośno i tak tego...
rozumiem jak komuś kończy się tłumik/pada i nie ma kasy czy coś, ale jak ktoś ma przesadnie głośno przez celowe działanie to jest bieda... więc miej to na uwadze ;) byś se nie przesadził...
Ho,Ho. Nie myślałem, że młodzież Fiatowska jest taka rezolutna. Dobrze, że większość nie chce ciągnąć komina bełchatowskiego pod samochodem. Niektóre wykończenia podobają mi się, ale w odpowiednich samochodach. A jak widzę podstawowy silnik z rurą kanalizacyjną to mnie śmiech ogarnia, dodaję gazu i zostawiam gościa w tyle. Lepiej zainwestuj kasę w inny element samochodu np. car audio, chip tuning, skórzaną tapicerkę. Nie będziesz wzbudzał śmiechu jak Ci nie wyjdzie.
szerszenjtd, Przedewszystkim w dieslu ci przelotówka nic nie da, dźwięk nie będzie ładny lecz męczący, takie przerówki w wysokopręznych motorach robi się w tedy gdy bardzo mocno podkręcasz moc, do codziennej jazdy nie polecam, co się tyczy blow-off'a też wyżucanie kasy w błoto, może i będzie syczec ,ale to nie do tego służy. lepiej wydaj tę kase na dobry chip tuning i felgi :)
sznowni Panowie, co do wyciagania komina i innych opcji nawet nie mialem na mysli. Mialem taki plan ze wydech koncowy z jednym kominem zadartym do gory montuje odwrotnie i mam podobnie jak w standardzie ze jest schowany i skierowany w dol, takze mi tutaj nie gadajcie ze na wies chce cos robic :) Konsultuje sie z Wami na ten temat poniewaz chcialbym jakis ciekawszy dziwiek niz standart i nie koniecznie zeby mnie prawobrzezna czesc Warszawy slyszala, takze spokojnie nie nerwowo :)
Jutro Ci nagram jaki dźwięk wydaje moje 1.4 :P jak Ci się będzie podobać to mogę Ci opchnąć mój bajer :D
Tylko ze w dieslu napewno nie bedzie tak pracować ;)
Dziurawe tłumiki i w dieslu dobrze furczą :P :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RKcpMd9WbA8&feature=related[/youtube]
powiem szczerze ze chcialbym taki dzwiek z takim syczeniem i z takim kopytem :D :D :D :D :D podkoniec filmiku nie ma tak glosno w srodku :)
szerszenjtd, to fajnie brzmi jak się ciągle przyspiesza i ma się R5, mnie to w moim 1.4 drażni zwłaszcza gdy jedzie się ze stałą prędkością np 90-100km/h. Nie mam przelotówek, ale mam dziurawy tłumik i wierz mi że efekt jest podobny i jest już głośno w środku.
Czyli rozumiem ze jest to fajny gadzet jak sie smiga pomiescie z jednej dzielnicy do drugie i od czasu do czasu z kims sie scignac lub walnac popisowke...ok przyjalem do informacji nic z tego nie bedzie. Dziekuje za wyrazenie opinni na ten temat :)