Pytanie o spryskiwacze reflektorów
Witam was.Mam taki mały dylemat.Zamontowałem sobie ksenony i pojechałem na stacje kontroli pojazdów żeby ustawić sobie reflektory.Nawet nie zdążyłem wysiąść z samochodu a gościu od razu do mnie że to ksenony nie mogą być.Pod maske zaglądnął światłami mi ustawił na przetwornice od ksenonów powiedziałem że jest w porządku ale....., no właśnie i jest ale.I powiedział tak
1.nie możesz mieć takiego czegoś bo nie ma spryskiwaczy[color=red]r[/color]leflektorów
2.nie możesz mieć takiego czegoś bo nie masz wycieraczek [color=red]r[/color]eflektorów bo coś z tych dwóch powinno być.To ja się zapytałem czy jak jakaś firma mi zamontouje spriskiwacze do [color=red]r[/color]eflektorów czy tak może być, a on mi na to że nie bo nie będzie miało to homologacji.I teraz się zastanawiam co tu zrobić żeby było dobrze i w padłem na taki pomysł.
Przypomniało mi się że w nie których wersjach Marei były takie spryskiwacze montowane seryjnie i teraz zastanawiam się czy samemu sobie takiego czegoś nie zrobić aby się nikt nie czepiał.I pomyślałem żeby np:kupić takie spryskiwacze do marei np: w serwisie fiata i założyć je w moim bravo i np: wężyki połączyć z wężykiem od spryskiwacza przedniej szyby że jak włączy spryskiwacz na przednią szybe to od razu by psikalo na [color=red]r[/color]eflektory.Mam też takie pytanko czy bawił się ktoś w takie coś a może macie jakieś lepsze pomysły na moje rozwiązanie problemu.Pozdrawiam