witam tak jak w temacie nie działa spryskiwacz tylniej szyby jak juz kuiłem samochod to juz nie działało jak włacze spryskiwacz to słychac jak sie silniczek włancza ale płynu nie widac
To jest widok strony w wersji do druku
witam tak jak w temacie nie działa spryskiwacz tylniej szyby jak juz kuiłem samochod to juz nie działało jak włacze spryskiwacz to słychac jak sie silniczek włancza ale płynu nie widac
Było niedawno, szukajki używał ha?
Opcja dla leniwych TU
A z przodu działa?Jeżeli tak to odkręć tylną osłonę :?: tą n klapie i zobacz czy czy nie zapeikł się spryskiwacz.http://fiatforum.com.pl/images/smiles/icon_question.gif
z przodu działaja bo jeszcze dzisiaj montowałem te koncówki co sa na masce bo własciciel je chyba próbował gwożdziem przepchac
To sprawdz tak jak pisałem wcześniej.
W moim bravko też miałem taki problem. Okazało się że pękł wężyk w miejscu gdzie "wchodzi" w klapę bagażnika.
zozo1, potrzymaj tak z 15-18 sekund i napisz, czy poleciało coś, czy nie. aaa no i czy ubywa płynu, czy nie?
Dokładnie.
Jak ja miałem pękniętą rurkę to podsufitka z tyłu przy klapie robiła się mokra jak przytrzymałem spryskiwacz.
narazie poczekam aż troszke cieplej sie zrobi to w tedy pojade do znajomego na kanał i zobacze w tedy zawsze we dwóch bedzie łatwiej posprawdzać
ja miałem ostatnio taki problem ,wystarczyło przetkać spryskiwacz.
no ja własnie nie wiem czy mi płyn dolatuje wiem ze najlepiej to sprawdzic to odkręcic ten plastik odłączyć wężyk i zobaczyć czy płyn leci ale nie mam kiedy a tak to za zimno narazie żeby robić a te wężyki to którędyk są poprowadzone przez samochód a może jakoś pod spodem
A spróbuj przy silniczku odłączyć wężyk i zobacz czy poleci w tedy
bo jak poleci to w tedy bedzie wiadomo że to zatkany spryskiwacz a teraz takie pytanko jak go sie ściąga z tej tylnej wycieraczki a wogóle da rady go jakoś ściągnąć a o jaki tobie silniczek chodzi ten co jest przy zbiorniczku pod maską czy ten z tyłu klapy a słyszałem że nie które samochody mają dwa zbiorniczki jeden na przód a drógi na tył a jak jest we fiacikach
Żeby go ściągną przy silniczku pod maską to dojdziesz tam bez problemu tylko uważaj bo jest zimno żeby nie urwać tego plastiku co trzyma się na nim wężyk a z tyłu to musisz odkręcić ten plastik co jest na klapie
moim zdaniem to chyba lepeij będzie odkręcić z tyłu a tak ogólnie to który wężyk bo wychodzą dwa jeden w lewą strone a drugi w prawą