Nie dawno zakupiłem fiata palio 1.4 kat z wyświetloną ikoną błędu poduszki powietrznej. Mógł by mi ktoś powiedzieć jak można samemu wykasować tą ikonę? Mam jeszcze kilka wad w nim ale nimi zajmę się po kolei. Za pomoc z góry dziękuje
To jest widok strony w wersji do druku
Nie dawno zakupiłem fiata palio 1.4 kat z wyświetloną ikoną błędu poduszki powietrznej. Mógł by mi ktoś powiedzieć jak można samemu wykasować tą ikonę? Mam jeszcze kilka wad w nim ale nimi zajmę się po kolei. Za pomoc z góry dziękuje
Jeśli dysponujesz interfejsem diagnostycznym to możesz wykasować, w innym wypadku tylko warsztat z kompem.Cytat:
Napisał 1.4adrian
Warto by było sprawdzić czym świecenie tej kontrolki jest spowodowane, bo wystrzelenie poduszki w trakcie jazdy nie należałoby do najprzyjemniejszych rzeczy, szczególnie w trakcie jazdy bez pasów.
Dlatego chce sam spróbować zlikwidować tą kontrolkę i zobaczyć czy powróci, jeśli powróci to wtedy pojadę do mechanika bo u mnie w mieście aso fiata nie ma dobrej rekomendacji, przekonałem się osobiście ponieważ służbowo mam doblo i ostatnio byłem w fiacie zostawić go bo wyskoczył błąd silnika. Niby winą były zabrudzone styki że moc tracił podczas wyższych obrotów. Odebrałem go środę o 11 a od 13 jak pojechałem w trasę ten błąd znów się pojawił. Naprawa tego co nie zrobili kosztowała mnie 200zł i teraz znów muszę na serwis jechać i go zostawić, a wiadomo czas to pieniądz. Dlatego też sam chce spróbować usunąć tą kontrolkę w swoim Palio o ile to możliwe. Pozdrawiam
Witaj. Ja mam inną radę. Poszukaj gościa, który ma komputer i może taki błąd skasować (nie kiniecznie ASO).
Ja miałem taki sam problem i okazało się że to nie wina poduszek ani komputera tylko akumulatora !!!!!!. W tej chwili jeździ się z dużą ilością włączonych odbiorników prądu i czasem się tak może zdażyć, że przy zapalaniu silnika spadek prądu jest tak duży że komputer to wywali jako błąd ABG.
Sprawdź to koszt około 50-60 zł a będziesz miał pewność.
Ja go kupiłem z tym błędem. Nie mam narazie czasu aby zajrzeć do niego ale w wolniej chwili mam zamiar pod fotelem połączenia sprawdzić bo to podobno może być powodem kontrolki. Tylko jeszcze abym wiedział jak się do nich zabrać. No i spalanie wychodzi mi duże, nie wiem czy to wina pogody czy coś nie tak z nim jest. Zalałem 45l pb95 przejechałem 200km i już mam wskazówkę na połowie baku. Mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia w nim ale muszę więcej kasiorki odłożyć aby mechanika odwiedzić