To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
co to może być -
co to może być
witam
mam takie pytanko jak mój barvo postaoi troche dłużej na zimnym to samochód odpala bezproblemu ale silnik tak jak by szarpał lub przerywał obroty nie w tym momencie nie skaczą przy tym przerywaniu lub szarpaniu puszcza dymki z tłumika dzieje sie to przez chwilke co to to może byc czekam na odpowiedz pozdrawiam wszystkich
-
Ja bym na Twoim miejscu na początku sprawdził świece, jedna może być nie działajaca i juz Ci nie bedzie palić na wszystkie cylindry i dlatego Ci skaka i nie równo pracuje. Tylko uwazaj przy odkręcaniu jak juz do tego sie zabierzesz, zebys nie ukrecił swiec, popsikaj czyms ala WD-40 i powoli krec.
-
świece wymieniałem pare miesięcy do tyłu na tych świecach zrobiłem 9tyś.km to by tak szybko sie jakaś spaliła tak samo jak i wszystkie filtry powymieniałem cały rozrzad
-
Cytat:
Napisał zozo1
świece wymieniałem pare miesięcy do tyłu na tych świecach zrobiłem 9tyś.km to by tak szybko sie jakaś spaliła
Jak była kiepskiej jakości to mogła się spalić. A objawy jakie opisujesz wskazuja na to jakąs usterke z podgrzewaniem silnika.
-
ale to nie robi sie tak zawsze dzisiaj odpalał normalnie a świece kupiłem firmy nkg czy cos podobnego
-
Hmmm...tak myślałem nad tym intensywnie i...to może być też pompa, choć lepiej najpierw wykluczyć grzanie- jest prostsze i tańsze w naprawie i diagnostyce. Znajomy miał podobne objawy ale na gorącym silniku i okazało się, że to pompa wtryskowa.
-
wiem ze u nas otworzyli taki warsztat do dizli i wiem że czyszcza jakos pompy paliwa i sparwdazaja je tak samo czyszcza wtryski wiec chyba bedzie czeba jechac i odwiedzic ten warsztat
-
Cytat:
Napisał szela
Znajomy miał podobne objawy ale na gorącym silniku i okazało się, że to pompa wtryskowa.
Tak się dzieje jak w pompie wysiada głowiczka. Ale to już musi mieć auto spory przebieg nalatany, miałem to samo w Tipo 1,9TD że na ciepło gorzej palił niż na 20 stopniowym mrozie. Po zmianie pompy na ciepło palil na dotyk bez świec.
-
hipo ale umnie na ciepło pali na dotyk i na ciepłym silniku tego niema czasami sie to dzieje na zimnym silniku ale czsami a teraz jak unas było -20 stopni to na dotyk i tak sie nie działo a na ciepłym silniku jeszcze ani razu mi tak nie przerwał
-
To może złapał akutar wtedy jakiś syf w paliwie czy cos i za to tak zrobił. Jesli nie będzie się ta sytuacja powtarzać to nie ma sie co martwić na zapas.
-
hipo to jest tak z tym ze nie raz przez tydzien dwa razy zrobi nie raz wogóle a nie raz wiecej razy
-
A kiedy wymieniałaś filtr paliwa?!
-
jak go kupiłem to odrazu wymieniłem wszytskie filtry rozrzad i olej a wiec na filtrze paliwa zrobiłem 9500km