Panowie no nie wiem czy nie potrafie czy co ale nie moge wyciągnąć zapasówki tej pod autem z Palio.
Jak otworze klape to jest taka sruba i na nią zakładam klucz i kręce ale obniża sie tylko troszeczkę i tyle. Jakieś porady???
:/
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie no nie wiem czy nie potrafie czy co ale nie moge wyciągnąć zapasówki tej pod autem z Palio.
Jak otworze klape to jest taka sruba i na nią zakładam klucz i kręce ale obniża sie tylko troszeczkę i tyle. Jakieś porady???
:/
Proponuje się z instukcją do pojazdu zapoznać, jak wyjąć koło to powinno tam pisać. Podejrzewam że tą śrube co kręcisz to trzeba poluzować i coś prze/odsunąć i wtedy koło się da opuscić.
może znajdzie się ktoś kto ma palio bo nie mam instrukcji :/
Poszukałbyś kolego, na forum nieraz był link do instrukcji do Fiatów.
[size=2][ Dodano: 2008-11-22, 17:54 ][/size]
O proszę chwilkę czasu i juz jest.
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
Post mocno post factum, ale może inni skorzystają: śrubę trzeba odkręcić, i owszem, ale potem wbić ją z wyczuciem do środka - półka z kołem powinna opaść. Nie można zapomnieć też o stalowej lince, która zabezpiecza półkę przed niekontrolowanym opadnięciem półki na podłoże,np. na wyboju.
miałem ten sam problem , musisz się położyć pod samochód i 1 odczepić taką linkę zabezpieczającą a 2 całe koło podnieść i wyczepić z takiego zaczepu/ łapki. noi psiknąć na to solidnie oddzerwiaczem i po sprawie
W moim egzemplarzu ta linka zabezpieczająca przetrwała 9,5 roku... rozpadła się