witam! mam problem otóż zauważyłem że mój palio czasem gaśnie... tzn jak jade i np dojeżdżająć do świateł wrzuce luz to potrafi zgasnąć... dlaczego???;/ dodam ze tak to jeździ normalnie, nie szarpie i sie nie dusi... auto ma inst LPG...
To jest widok strony w wersji do druku
witam! mam problem otóż zauważyłem że mój palio czasem gaśnie... tzn jak jade i np dojeżdżająć do świateł wrzuce luz to potrafi zgasnąć... dlaczego???;/ dodam ze tak to jeździ normalnie, nie szarpie i sie nie dusi... auto ma inst LPG...
pierwsze - sprawdzałeś, czy gaśnie i na LPG jak jeździsz i na benzynie?
zacznij od tego, bo nie wiadomo, czy to wina instalacji LPG, źle działa, źle ustawiona etc czy to wina czegoś w silniczku, od wolnych obrotów, że spadają/są za niskie;
więc tak: gaz miał dopiero przegląd i przeszedł bez problemu...
ze przeszedł przegląd nie znaczy ze jest z nim wszystko wporządku, na twoim miejscu pojechałbym do jakiegos dobrego gazownika i wyregulował LPG bo to objaw za małej dawki gazu na niskich obrotach ;)Cytat:
Napisał gawor06
no ale jesli to byloby to to dzialoby się tak cały czas... a czasem jest tak że jade wrzucam luz i jest ok a czasem gaśnie...;/
gawor06, ja po wymianie reduktora tak miałem, po pierwszej regulacji jak reką odjął :lol:
gawor06, mam tak w sienie czasem... tylko przy redukcji z 3 na 2 i tylko przy krytycznie niskim stanie baku... Może ktoś mnie to wyjaśni?