Witam
Zakupiłem Fiata Marea Weekend.Posiada on centralny zamek ale niestety zamykany z kluczyka.Może ktoś poleciłby mi jakiś dobry alarm do tego auta i pomógl radami w ewentualnym montażu.
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
Zakupiłem Fiata Marea Weekend.Posiada on centralny zamek ale niestety zamykany z kluczyka.Może ktoś poleciłby mi jakiś dobry alarm do tego auta i pomógl radami w ewentualnym montażu.
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
alarm marki Freeway: 120 zł, moduł domykania szyb FAI-4WM: 40 zł, samodzielny montaż: bezcenne :mrgreen:
jak byś taki kupił, to mam schemat montażu w głowie :)
pozdro
Ma może ktoś schemat instalacji elektrycznej do marysi 2.4JTD?Posiadam takową z 2000 roku i ma ona centralny zamek ale niestety zamykany kluczykiem.Zakupiłem alarm i teraz mam problem bo nie wiem gdzie umiejscowiona jest centralka od sterowania zamkiem.I może wie ktoś jak w najłatwiejszy sposób podpiąć się z alarmem pod kierunkowskazy i pod przewód od sygnalizacji otwarcia drzwi?
Z góry dzięki wielkie za wszelkie pomocne uwagi
[size=2][ Dodano: 2008-04-01, 19:02 ][/size]
Dziś zabrałem się za poszukiwania centralki od zamka.I okazało się że jest pod tylnym siedzeniem.Ale oprócz centalki od zamka jest jeszcze tam jeszcze jedna puszka opisana Central Lock Remonte Control M320/2 R.C. I teraz nasuwa mi się wniosek, że jednak moja marysia powinnia być zamykana pilotem.Czy da się do takiej centralki wprogramować jakoś nowego pilota?Wie ktoś może coś więcej na ten temat.Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
[size=2][ Dodano: 2008-04-06, 07:29 ][/size]
Dla chcącego nic trudnego :D Korzystając z wolnej soboty zasiadłem do podłączenia alarmu i zrobiłem!Gdyby miał ktoś w przyszłości podobny problem służę pomocą :)
też u siebie alarm sam podpiąłem :)
Jest satysfakcja jak coś zaczyna działać jak należy.
Aha; gdzieś wyczytałem, zę w Marei warto zmienić głośniki w drzwiach, bo fabryczne mają lipe brzmienie.
Tylko teraz tak... po czym głośnik się dobiera? Moc to rozumiem, ze taka sama, ale jak podam rozstaw otworów mocujących to każdy z takim rozstawem będzie mi pasował?
Ktoś coś wie?
Siwy1982, polecam poszukać na forum, jest wątek dotyczący sprzetu grającego w marei i sa nawet zdjęcia. Przeczytasz i będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie.
Cytat:
Napisał Albercik
witam
proszę o schemat montażowy alarmu dla laika do marea 1.9 jtd .jak go obejrzę to namyśle się czy taki kupić .
pozdrawiam
Witam i od razu pytam
nie dziala mi alarm nie uzbraja i nie rozbraja mi sie z pilota (orginalny alarm) prawdopodobnie nie dostaje sygnalu z centralki zamka bo drzwi otwiera.
Poszukuje rozpiski wtyczek centralki centralnego zamka a alarmu tez by nie zawadzilo z gory dzieki i pozdro
Witam!
Mam MAREE z fabrycznym alarmem i dział on poprawnie poza brakiem sygnałów kierunkowskazami i "PIP" syreną przy włączaniu i wyłączaniu centralnego i alarmu.Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź jak włączyć kierunki i syrenkę.
a czy jeszcze ktos ma jakis sprawdzony i pewny alarm + centralny do tego?