kupiłem cb radio zamontowałem i mój portfel jest troszkę bezpieczniejszy :mrgreen:
A tak szczerze to bardzo fajna sprawa :)
To jest widok strony w wersji do druku
kupiłem cb radio zamontowałem i mój portfel jest troszkę bezpieczniejszy :mrgreen:
A tak szczerze to bardzo fajna sprawa :)
ja się zastanawiam na d zainstalowaniem
ile dałeś za radio z anteną i jakiej firmy?
Ja najprowdopodobniej w tym tygodniu bede montował. Kumpel chce sprzedac Cobre jakąs tam razem z antena jak dla mnie za 180zyla :P
Zrobiłem subforum dla rozmów o CB w tym dziale ;)
Ja osobiście mam Unidena 510XL + presidenta new alaska, ale za to dałem swojego czasu ponad 500zł.
zetor, nic specjalego radyjko tti TCB 770 kupiłem na allegro za 260pln z przesyłką i anteną nieżle działa ale chcę dokupic jeszcze bata moze ze dwa metry i chyba presidenta bo dobra antenka to podstawa :)
miszko, napisałem w dziale bezpieczeństwo bo bezpieczniej się zrobiło dla mojego portfela nie płace już mandatów za przekraczanie prędkości :haha
dzięki i pozdrówka
Mam znajomego, który w ogóle nie płaci mandatów i to od kilku lat! A to dlatego, bo komornik nie może go naleźć, tzn. jego domu :D
Ostatnimi czasy niebiescy w moim mieście dostali wóz z fotoradarem i videokamerą. Dlatego myślę o CB Radio.
Rekordzista(na razie) grzał 190km po drogach pobocznych powiatu (nie wspomnę o ich jakości).
CB przydaje się nie tylko jako anty radar, ale tak że w znalezieniu w obcym mieście np. wulkanizatora, dobrego warsztau samochodowego, czy też dojazdu do interesującej nas ulicy.Cytat:
Napisał zetor
Osobiście dzięki CB pare razy udało mi się ominąć korki, a mając nasłuch co się dzieje na drodze i panujacych tam warunkach np. zimowych , można wcześniej podjąć decyzje jaką obrać trase.
:redkartka: :redkartka:Cytat:
Napisał zetor
Ja mam Midlanda, z antena 150 cm. Jak na razie sprawuje sie świetnie. Kupiłem go po tym jak prawie spory mandat dostałem :mrgreen: ale od tego czasu bardzo mi się przydał, omijam korki, kolizje zwężki etc. Polecam Wszystkim
I własnie dzięki takim ludziom jak Ty, a w zasadzie dzięki podejściu do sprawy w ten sposób o CB krązy opinia jaka krąży. Bo wszystkim się wydaje własnie że CB to tylko służy do ochrony przed odpowiedzialnością za wykroczenia na drodze. A w rzeczywistości to jest niesamowicie użyteczne narzędzie dla tych co pracują na codzień na drodze. Przykłady:Cytat:
Napisał zetor
- mobile wjeżdzam do XXXXXXX, jade w kierunku XXXXX gdzie tu można coś tanio i dobrze zjeść / przenocować
- mobile ile czasu kolejeczka na przejsciu dla cieżarówek
- mobile jestem w XXXXX wjechalem od strony XXXXX szukam firmy/ulicy XXXX
I takie przykłady można mnożyć, ale to wie tylko ten co CB używa do pracy a nie jako gadżetu.
hmm z 8mcy temu moze mniej jade sobie do Debicy, na radiu slysze uwaga jakis cymbal jedzie w volvo.. wysepki druga strona bierze, dojechalem do Debicy radio dalej odpalone slysze kurfa jaki debil musialem sie scania przesuwac tak ze pobocze zlapalem bo cymbal na czolowke szedl.. z 5min pozniej slysze na radiu ze w Pilznie wypadek, jakies volvo poszlo na czolowke z sprinterem.. gosc wyprzedzal i wpieprzyl sie pod auto z przeciwnego pasa.. no i co sie okazuje to ten leb co to wysepki omijal bo czystko mial na drodze bo cb na aucie.. no czysto mial.. tylko ze wypadku nie przezyl.. w volvo jechalo 2 osoby i zginely na miejscu..
tak jest jak ktos uzywa cb radia do pytania sie tylko czy czysto? jak czysto to but w podloge.. troche wyobrazni tez by sie przydalo...
cb jest nie oceniona pomoca w szukaniu ulic, firm, omijaniu korkow, informacji o warunkach drogowych.. i nie sluzy tylko do pytan gdzie miski stoja.. ale co niektorzy tylko dlatego maja cb na autach :?
opti, ja swoje kupilem wlasnie zeby wiedziec gdzie sa miski, ale z czasem zaczolem uzywac wlasnie do tego zeby wiedziec co sie na drodze dzieje, a nie gdzie patrol stoi.
Czesto sie słyszy na radyjku "Mobile droga x w kierunku y leci karetka zróbcie miejsce" i z tego co widze to wszystkie mobilki z batami na dachu etc zjeżdżają na pobocze.
tipacz, i bardzo dobrze :D
Podoba misie takie zachowanie i to bardzo :mrgreen:
Witka!
Ja sobie latam z radyjkiem po Polsce i używam go do wszystkiego. Gdzie stoją miśki, jaki ruch jest na drodze, gdzie śnieg pada, gdzie słońce świeci, gdzie parówkę mogę zjeść i gdzie mam pojechać, jak zgubię się w lesie :D
CB'k rządzi :D mam na stałe radio w autku i tylko, jak gdzieś jadę, to przekręcam gałkę i w drogę :D