Punto Evo 2011 problem z Blue&Me
Dzień dobry, ma problem, chyba dość spory, z systemem Blue&Me w swoim Punciaku. Auto stało nieużywane przez 2 tygodnie i wczoraj straciłem możliwość korzystania z tego systemu. Nie działają przyciski na kierownicy (pojawia się tylko komunikat "brak polski", nie da się wejść w menu, nie łączy się w ogóle z telefonem, po naciśnięciu symbolu Windows wszystko cichnie i nie da się tego wyłączyć). Po zmianie języka licznika na angielski i podobnej operacji, podobny komunikat "no english". Poczytałem nieco w necie, mogło to być spowodowane spadkiem napięcia przy rozruchu auta po 2 tygodniach, prawdopodobnie moduł blue&Me zawiesił się lub uległy uszkodzeniu pliki konfiguracyjne. Pobrałem nawet jakieś pliki ratunkowe z forum fiata, konfiguracja 5.5, aktualizacja do 5.6 i polski pakiet językowy, ale po załadowaniu pendrive'a z tą konfiguracją pojawia się komunikat "błąd konfiguracji". Przy próbie instalacji polskiego języka pojawiło się "aktualizacja w toku", ale niestety po 10 minutach oczekiwania nie zaszły żadne zmiany, nie było też komunikatu o zakończeniu aktualizacji. Bardzo proszę o pomoc, co z tym fantem można zrobić, czy to już padło na dobre, czy jeszcze da się to jakoś uratować? Dodam, że radio działa normalnie z obsługą z kierownicy, po włożeniu pendrive'a z muzyką jest on odtwarzany automatycznie, ale brak możliwości uruchomienia menu do obsługi multimediów i sparowania z telefonem.