Witam . W poszukiwaniu bezpieczników znalazłem zwinięty nie używany kabel z metką Tomtom. Do czego on jest? Taka 3 pionowa płaska wtyczka , nie mogę chyba dodać tutaj zdjęcia , ale Tomtom kojarzy mi się z nawigacją
To jest widok strony w wersji do druku
Witam . W poszukiwaniu bezpieczników znalazłem zwinięty nie używany kabel z metką Tomtom. Do czego on jest? Taka 3 pionowa płaska wtyczka , nie mogę chyba dodać tutaj zdjęcia , ale Tomtom kojarzy mi się z nawigacją
Można dodać zdjęcie, masz ikonkę "wstaw zdjęcie" na górze jak wpisujesz posta.
Załącznik 45317
Mam jeszcze inny problem, w sumie może jestem przewrażliwiony czy jak....podczas jazdy czasami czuć jakby lekkie bicie na karoserii, na kierownicy nie , koła były wyważone , samochód sprowadzony na przeglądzie , czasami jest słyszalny taki hałas jakby na kancie opony jechał , albo jakieś buczenie . Opony austone wielosezon , przejechane 50 tys km, nie wiem czy to wina opon , nie wiem jak to zdiagnozować , łożysko w kole ?? Ale jest to raz słyszalne a raz nie ...nie wiem.czy to jakaś przypadłość fiata?? Zamiast słyszeć szum podczas jazdy słychać jakby toczenie łożyska , trybów czy czegoś innego co się toczy ... koła się nie grzeją....może jakieś pomysły...nie chce jeździć po mechanikach bo każdy powie co innego ...
zmień opony to zobaczysz, ja ogolnie jeżdzę na wielosezonowych i też ich szum jest inny niż letnich. Ale jak to mówi klasyk - głosniej muza i ani stuków, szumu itd itp nie słychać
No też obstawiam opony, ale nie mam drugiego kompletu żeby założyć, sprawdziłem zbieżność, geometrię, hamulce, koła się nie grzeją...więc chyba ooony
Jedź do jakiegoś zaprzyjażnionego zakładu wulkanizacyjnego. Jak jest dobry w tym co robi od razu zobaczy co jest nie tak przy okazji weźmie felgę na wyważarkę i sprawdzi. a jak jest jeszcze uczynny to założy Ci felgę z używką i się przejedziesz i zobaczysz czy to opona czy coś innego. Niech sprawdzą Ci opony i felgi
Byłem jakieś dwa tygodnie temu na wyważeniu i było wszystko nie tak , po 1,5 roku jeżdżenia wyważenie było bardzo nie tak...czytałem coś o ząbkowaniu opony że niby ostre klocki ale ja nic nie czuję pod palcami żeby było ostre.....
Ale jak byłeś na tym przeglądzie ogumienia to doprowadziłeś go do normalnego stanu użytkowania?
No koła zostały ponownie wyważone i jest ogromna różnica , ale nadal przy 80-90 km/h słyszę jakby coś drgało, czy buczało, coś jakbym jechał na rancie opony ....
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Nie wiem od kiedy zacząłem się wsłuchiwać w zawieszenie , chyba od czasu jazdy nad morze , przy okazji drgań na autostradzie, bo po takich wiejskich drogach gdzie nie jadę więcej jak 90 to nie słyszę specjalnie nie czego , ale wybieram się do Chorwacji autem i wpadnę w jakaś paranoję wsłuchując się w odgłosy wydawane z zawieszenia, chyba że mam jakieś urojenia ....