To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Chłodnica oleju -
Chłodnica oleju
Witam. Fiat Tipo 1,4 T- jet . Po wymianie rozrządu w autoryzowanym serwisie zaczął mi wyciekać olej z chłodnicy oleju ( tam gdzie jest uszczelnienie). Zgłosiłem się na serwis , stwierdzili źe owszem wykręcali chłodnice ale wraz z podstawą i to na pewno nie ich wina , skasowali mnie za to info na 360 złotych. Zaproponowali naprawę za 1800,00 złotych plus robocizna 700 zł. Cena części wynika ze chłodnica występuje we Fiacie razem z podstawą. Pytanie czy ktoś rozwiązywał ten problem z zamiennikami koszt samej chłodnicy wraz z uszczelką wynosi od 100 do 300, ale czy w tym silniku da sie to zrobić . Jak zadałem pytanie w hurtowni części o chłodnicę to odesłali mnie do ASO.
-
Jedz do kumatego mechanika,co ma glebsze pojecie ,niz fachowcy " z ASO.Bo ci to chcą Cie skroić,dlatego tam siedzą.Malo,ze spier...ili Ci auto ,to jeszcze bezczelnie wyciągają kase.Podaj ich do rzecznika konsmentow.Walcz z ch...ami.!!!:lol:
ps.Skoro sa czesci naprawcze,to da sie naprawic.Nawet oryginalne fabryczne.
https://allegro.pl/produkt/55211284-...Id=15088915565
-
Za taki kawałek gumki- oringa takie pieniądze....... dokąd ten świat zmierza???
-
Cytat:
Napisał
Deriksz
Witam. Fiat Tipo 1,4 T- jet . Po wymianie rozrządu w autoryzowanym serwisie zaczął mi wyciekać olej z chłodnicy oleju ( tam gdzie jest uszczelnienie). Zgłosiłem się na serwis , stwierdzili źe owszem wykręcali chłodnice ale wraz z podstawą i to na pewno nie ich wina , skasowali mnie za to info na 360 złotych. Zaproponowali naprawę za 1800,00 złotych plus robocizna 700 zł. Cena części wynika ze chłodnica występuje we Fiacie razem z podstawą. Pytanie czy ktoś rozwiązywał ten problem z zamiennikami koszt samej chłodnicy wraz z uszczelką wynosi od 100 do 300, ale czy w tym silniku da sie to zrobić . Jak zadałem pytanie w hurtowni części o chłodnicę to odesłali mnie do ASO.
Zasadnicze pytanie, po co oni wykręcali chłodnicę oleju do wymiany rozrządu? Przerabiam tych aut trochę i jeszcze nie spotkałem problemów z wyciekami oleju z chłodnicy, jak są widoczne zacieki oleju na niej to wynikają z niechlujstwa przy wymianie filtra oleju. Przy wykręcaniu filtra oleju, olej spływa po chłodnicy oleju. Zawsze po wymianie oleju przemywam chłodnicę oleju z oleju i wydmuchuje kompresorem pozostałości oleju.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
jacek2
Za taki kawałek gumki- oringa takie pieniądze....... dokąd ten świat zmierza???
ło
Zawsze można naciagnąć klienta. Ostatnio miałem przypadek GP z wypadaniem zapłonu na Pb, na lpg bez problemów. Mechanik chciał dziewczynie wymienić sterownik silnika koszt ok 2tpln. Posprawdzałem i skończyło się na uszkodzonym wtryskiwaczu PB.