6 załącznik(i)
rdza na zgrzewach podłogi
Witajcie, proszę o poradę. Zajrzałem po zimie pod auto i zmroziło mnie troszkę. Na podłużnicach z tyłu/zgrzewy przy sprężynach mam rdzę, dodatkowo kilka wykwitów w obrębie podłużnic. Są dwa punkty gdzie pękł lakier i jest ruda pod spodem, ale powierzchownie, drapałem to śrubokrętem i jest ok, tylko powierzchownie jest podrdzewiałe. Czym to potraktować? Druciak na wkrętarkę + inhibitor + epoksyd załatwią sprawę, jeśli tak to co jest lepsze Wurth czy App? Czy na epoksyd dawać jeszcze jakiś baranek albo coś okrętowego? Druga sprawa to na zgrzewach, i w okolicach przewodów paliwowych wygląda to tragicznie, ale znakomita większość tego zeszła szmatką i zostały ledwo widzialne plamy, tak jakby ta rdza była nalana, natryśnięta, nie wiem dokładnie jak to wytłumaczyć. Czy takie miejsca też szlifowąć do gołej blachy, czy w jakiś inny sposób to zabezpieczyć. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pacjent to Tipo 1.4 95KM sedan z 21 roku, od nowości u mnie bez żadnych przygód.
Załącznik 45216Załącznik 45217Załącznik 45218Załącznik 45219Załącznik 45220Załącznik 45221