2 załącznik(i)
Do czego słuzy ten element?
Witam wszystkich. Kupiłem używanego Punto 2012 w którym musiałem dokupić podnośnik i w ogóle cały wkład do zapasowego koła normalnej wielkości (którego też nie było). Z wyposażenia była tylko fajka do kół i ucho do holowania. Może nie wszyscy użytkownicy Punt (może inne fiaty mają podobnie) zauważyli, że górna "stopa" jest węższa niż zwykle (jakieś 3 cm) bo tylko tyle jest odkrytego progu zasłoniętego plastykową osłoną. Mój poprzednik się tym nie przejmował i powgniatał całą okolicę jakimiś innymi podnośnikami. Znalazłem w końcu po poszukiwaniach w takim stanie, który mi się podobał. I tu jest pytanie: do czego służy ta nasadka- tuleja. W zestawie są dwie, jedna ma w szerszym końcu gniazdo na sześciokąt 16mm. Drugiej nie udało mi się wyjąć. Szukając w googlach po zdjęciu wyszło że to tuleja klucza do kół CNQ TIPO PUNTO UNO KAPRA. Ale ten "adapter" jest plastykowy. Poza tym jakby to miało być kręcone? Żabkami za część rowkowaną? :)
P.S. Na aukcji na alle znalazłem jedną jako tuleja klucza do kół, ktoś w recenzji napisał że to raczej to tuleja do wykręcania nakrętek z tylnych lamp :lol: