Regulacja głowicy magnetofonu radia Brava 1999 AD 182 H2
Witam serdecznie. Od niedawna jestem posiadaczem FIATa Brava ELX 1.6 16v. Samochód jest wyposażony w oryginalne radio z odtwarzaczem kaset magnetofonowych model AD 182 H2. Ostatnio chciałem odpalić muzykę z kasety i zauważyłem że głowica jest rozregulowana bo równocześnie wyłapuje ścieżki obydwu „stron” kasety. Efekt jest taki że słychać odtwarzaną muzykę z „strony A”, ale w tle pojawiają się zakłócenia pochodzące z odczytywania ścieżki B (oczywiście odtwarzanej od tyłu), co uniemożliwia przyjemne korzystanie z magnetofonu. Będę wdzięczny za instrukcję regulacji głowicy magnetofonu w tych jakże typowych dla FIATów Brava/Bravi/Marea oryginalnych radiach. Dodam że wyjmowałem już radio i wymieniłem w nim gumkę mechanizmu napędowego odtwarzacza i wyregulowałem prędkość odtwarzania taśmy, ale nie jestem w stanie się dopatrzyć jak w tych magnetofonach reguluje się ustawienie głowicy żeby nie wyłapywało równoległej ścieżki „drugiej strony” kasety. Będę wdzięczny za odpowiedzi od forumowiczów którzy znają się na tym temacie i przerabiali już ten problem oraz znają konkretne rozwiązanie. Pozdrawiam!