4 załącznik(i)
Problem z podłączeniem przewodów w niefabrycznym radiu
Cześć wszystkim,
dostałem od znajomego chińskie radyjko ("Car Radio Player MP5" 7010B z instrukcją napisaną w łamanym angielskim) i z ciekawości spróbowałem je zamontować w Fiacie Bravo II zamiast fabrycznego radia, z którego korzystam. Nie znam się na tym zbytnio, więc proszę o ulgowe potraktowanie, jednak po wyjęciu fiatowskiego radia coś mi nie pasowało, oryginalne kolory przewodów w kostkach zdają się nie pasować... Nie ma stricte czerwonego przewodu, czarny jest wpięty w drugą kostkę, a reszta wygląda jak dla głośników. Nie znalazłem w internecie żadnej instrukcji do tego radia (prod. Visteon, trudno mi określić typ).
Wracając do chińskiego radia to ma on opisane wejścia na obudowie, jednak tak jak napisałem - na kostce z przewodami wychodzącymi z samochodu nie ma takich kolorów albo są poustawiane zupełnie gdzie indziej. Poszedłem w lekką niepewność i podłączyłem kostki z fiata prosto pod to radio i jedyne co się stało to zupełnie nic, czarny ekran, zero reakcji. Nic na szczęście nie popaliło ;)
Stąd moja prośba - czy ktoś byłby w stanie wyjaśnić mi skąd takie a nie inne ułożenie tych przewodów w kostkach ISO i czy jest gdzieś na internetach poradnik lub wyjaśnienie jak to podpiąć pod taki chiński bubel? Zakładam, że jest to możliwe, ale nie czuję się na siłach, żeby eksperymentować kabelkami i jeszcze coś popalić. Samodzielnie niestety nic nie wskórałem, stąd tutaj moja wiadomość. Przesyłam kilka zdjęć dla lepszego wglądu w sytuację.
Załącznik 44895Załącznik 44896Załącznik 44897Załącznik 44898
Pozdrawiam serdecznie