Hybryda- wymiana radia Daichii na Uconnect 7"
Cześć. Mam dylemat z wymianą radia we Fiacie 500 Hybryda z 2024r. Mam oryginalne radio Daichii My250 natomiast chce wymienić na Vp2 7". Posiadam takowe radio z kodem, mam ramkę, mam antenę gps. Podłączyłem cały zestaw do auta żeby zobaczyć czy ruszy. Niestety zainspirowałem się filmikami na YT w którym podmieniają radio, wpisują kod i miga tylko licznik ale wszystko działa. U mnie po podłączeniu wyświetlił się komunikat "Code Error please wait". Po załączeniu zapłonu radio się uruchomiło bez konieczności wpisywania kodu, złapał stację radiową, działała nawigacja, lecz nie można było wejść w ustawienia ponieważ żądało włączenia auta (było załączone) w dodatku przyciski na kierownicy nie działały, licznik nie migiał.
Chciałem przeparkować auto z podpiętym tym nowym radiem to przy wrzuceniu wstecznego wyrzuciło błąd ABS, ESP, hill holder I klimatyzacja się wyłączyła. Oczywiście wszystko odłączyłem przewróciłem poprzednie radio i wymieniłem bezpiecznik f51 bo okazało się że się przepalił.
Oczywiście cała procedura odbywała się w rozłącznym akumulatorze.
Wersja fiat 500 hybryda 2024 dolcevita.
Koledzy i koleżanki- czy tutaj wystarczy osiowanie proxy czy jest coś czego nie wiem o takiej wymianie? Dlaczego radio niewyświetało możliwości podania kodu? Czy to przypadek że ten bezpiecznik wybił i nie dotyczył wcale uconnect?
Jest ktoś na Śląsku lub w okolicach kto mógłby mi pomóc w tym temacie?
Pozdrawiam
Paweł.