To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Projekt Tipo -
Projekt Tipo
Witam,
Od kiedy tylko moim oczom ukazał się po raz pierwszy Fiat Tipo z automatu zakochałem się w tym jak to auto się prezentuje. Nie potrafię opisać co w nim mi się tak podoba. Natomiast ubolewam z powodu tego, że to auto nie oferuje nic czego bym poszukiwał w samochodzie. Brakuję mi wersji usportowionej albo Abartha.
Dlatego rozważam, czy wersję Abarth dałoby się stworzyć samemu.
Po researchu odkryłem, że Tipo ma bardzo podobną płytę(jak nie tą samą) do Alfy Romeo Giulietty. Czy w takim razie byłaby możliwość aby do Tipo wsadzić silnik z Giulietty QV? Udane 1.75TBi? Zależy mi na tym aby to po prostu działało i wszystko ze sobą współgrało - koszty nie mają znaczenia.
Oczywiście razem z silnikiem musiałbym wymienić skrzynię biegów na prawdopodobnie TCT z Giulietty. Wtedy bym także pobawił się zawieszeniem i tuningiem wizualnym.
Czy jest tutaj ktoś kto ma jakieś pojęcie czy to ma prawo działać? W internecie nie znalazłem żadnych takich projektów.
-
No ładnie, ładnie, podoba mi się twój tok myślenia.... Rozwijaj dalej swoje rozważania.... ciekawe do jakich wniosków dojdziesz końcowych. (nie szydzę)
-
Ile koni ma ten motor 1,75? Czy jak mu tam. Czytałeś o tuningu 1,4 tjet? Tu możesz więcej ugrać, będzie taniej bo i skrzyni nie zaczepiasz. Lepiej może nawet niż a Abarth.