To jest widok strony w wersji do druku
-
Wycieraczki przednie
Witam wszystkich,szukałem i nie znalazłem tego typu problemu.Po włączeniu przedniej wycieraczki,jednokrotny ruch,czasami nie za każdym razem,wycieraczki chodzą cały czas prędkością drugiego biegu,jeżeli włącze na ciągłą pracę,wycieraczki działają ale nie parkują na odpowiednim miejscu tylko zatrzymują się w tym momencie,w którym je wyłączyłem,nie parkują przy podszybiu.Pytanie mam takie jaka przyczyna,bo jeżeli kończy przekaźnik to nie wiem,który to jest.Nigdzie w necie nie znalazłem schematu fiata 500l,z góry dziękuję za podpowiedzi.
-
Raczej musisz sie rozgladac za nowym przelacznikiem wycieraczek.Szwankuje modul sterujący wycieraczkami ,dlatego uklad "wariuje".Podobny problem mialem kiedys w stilo,wymiana przelacznika z modulem zalatwila problem. O cos takiego ?! przyklad.
https://allegro.pl/oferta/fiat-500l-...20-13917211856
-
Ja raczej obstawiam przekaźnik,wygląda że jest nadpalony styk ponieważ dzieje się tak sporadycznie,tylko nie wiem który to jest.
-
Przekaznika oddzielnego nie ma w tym ,modelu...mozesz zajrzec jeszcze dp silnika wycieraczek.moze krancowka padla...:roll:
-
Teraz,podczas deszczu,włączyłem na 1 bieg wycieraczki a działały na drugim,nie ruszając niczego podczas jazdy,zaczęły działać prawidłowo,czyli tak jak na pierwszym biegu.Po ruszeniu manetką na jednokrotne przetarcie szyby,znów zaczynają działać na 2 biegu,po wyłączeniu nie parkują przy podszybiu,tylko stają tam gdzie wyłączyłem.Także podczas jazdy,czasem same fiksują i potem same sie naprawiają.