Witajcie
Nic się nie działo, ale postanowiłem tam zajrzeć.
Załącznik 44733
Załącznik 44734
Załącznik 44735
To jest widok strony w wersji do druku
Witajcie
Nic się nie działo, ale postanowiłem tam zajrzeć.
Załącznik 44733
Załącznik 44734
Załącznik 44735
Strach tam zaglądać ;-)
Ja staram się tam pryskać sylikonem co pewien czas ale czy on tam dotrze...
Ja trzy lata temu wymieniłem cały napęd na używkę z Fiata Punto bo u mnie wyglądało to jeszcze gorzej hehe
pff, amatorzy. xD
Załącznik 44737
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
o, dzięki za protipa, jesli faktycznie zamiennie pasuje. ;)
Może czas i mi tam zajrzeć ale boję się ;-)
A przy okazji to mam pytanie czy polecacie jakieś ramie tylnej wycieraczki z wycieraczką?
Kupiłem dawno temu i to co mam to jest jakieś nieporozumienie :mad:
Faktycznie z demontażem nie ma problemu, po zdjęciu obudowy okazało się że w środku jest sucho i nie ma śladów rdzy. Przesmarowałem oś, oraz zębatki i na następne lata powinno być ok. Cromka jest garażowana i zapewne to ma duży wpływ.
Więc wczoraj się przełamałem i zajrzałem do swojej wycieraczki:
Załącznik 44755
Załącznik 44756
Tak więc jak na prawie 18 letnie auto całkiem dobrze to wyglądało, śrubka od wycieraczki potraktowana odrdzewiaczem. Zapewne garażowanie ma tu duże znaczenie :cool:
Wszystko przesmarowane więc operacja się udała ale niestety pacjentka nie przeżyła :mad: Pękła osłonka wycieraczki ta nad śrubką... skruszała.
Ale mała to strata bo i tak ta wycieraczka to już była na sztukę... Zamówiłem MAGNETI MARELLI Ramię wycieraczki z piórem 390mm 000723180175 za 59 zł i przy okazji po kilku latach zamówiłem kolejny zestaw na przód BOSCH Pióro wycieraczki Aerotwin A094S bezprzegubowe 625/425mm (2 szt.) za 81 zł w InterCars-ie
PS
Wycieraczka tylna założona, w końcu zbiera tak jak należy, stoi pionowo :cool: Stara miała już wyrobione otwory i się bardzo kładła na szybie.
Przednie tez wymienione i zbierają bardzo dobrze, pracują cicho i płynnie jak na BOSCH-a przystało choć różnią się trochę od tych moich poprzednich wykonaniem. Maja oznaczenia w innych miejscach i inne lotki. Długość identyczna a mocowanie bardzo podobne ( pasuje 1:1) ale nie te same bo na starych był napis wytłoczony BOSCH a na nowych nie ma, jest za to na lotce wyraźny napis biały BOSCH a na starych tego nie było. Tak więc może to zmiana konstrukcyjna a może miałem lub mam podróbki :?: