To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
stop światło -
stop światło
Tylne prawe światło stopu nie działa. Na kablu, który dostarcza napięcie po naciśnięciu pedału, nie ma zasilania. Lewe światło stopu i trzecie na drzwiach działają. W tym przypadku na desce rozdzielczej świeci się LEWE światło stopu!? Podłączyłem złącze stopu od lewego do prawego światła za pomocą kabla, ale wtedy lewe nadal działa normalnie, a prawe cały czas się świeci, może trochę migocze. W tym przypadku na desce rozdzielczej pojawia się komunikat o zapaleniu się PRAWEGO światła stopu. Wszystko to dzieje się przy włączonych światłach i naciśniętym hamulcu. Gdy światła są wyłączone, oba światła stopu działają normalnie po naciśnięciu pedału hamulca.
-
Masy w lampach sprawdz! W fiatach "czarny" to minus (masa).W ogóle to posprawdzaj wszystkie punkty masy do nadwozia (czarne kable).Stilo lubialy miec fochy w tym temacie i auto jest pelnoletnie ,więc się pie...li....:lol::tongue
-
Sprawdziłem wszystko, co zasugerowano, ale nie mogę znaleźć, gdzie jest problem. Sprawdziłem kable od światła hamowania do przednich drzwi pod progiem. Nie ma zwarcia, ale nie ma też wystarczającego napięcia. Kabel zasilający światło hamowania jest o około 0,5 V krótszy w porównaniu do lewego światła hamowania. Zmierzyłem około 10,35 V, a na lewym, które działa, około 10,85 V. Rozebrałem również i wyczyściłem skrzynkę bezpieczników przy akumulatorze, a także wymieniłem panel światła hamowania. Uziemienie jest w porządku, wyczyściłem wszystkie punkty uziemienia zarówno z przodu, jak i z tyłu. Czy jest coś jeszcze, co można sprawdzić, czy też należy sprawdzić nadwozie, aby upewnić się, że coś nie uległo utlenieniu? Gdzie dokładnie idą kable, które są pod progiem po prawej stronie i wchodzą pod deskę rozdzielczą w kierunku komory silnika?
-
Zarowki podmieniales? Niewazne ,ze swiecą.?! Problem moze byc z siecią CAN, ktora "monitoruje" dzialenie poszczegolnych podzespolow. Minus moze byc podawany z body kompa ,dlatego masz takie roznice w wielkosci napięc. Dlatego mozesz miec problem z kompem pokladowym.?! Jak chcesz skontaktuj sie z firmą "Kocar",cos podpowiedzą w tym temacie?!:roll:
edit. Mozesz dolozyc "mase do kazdej lampy tylnej ,dodatkowo z nadwozia, dokladając dodatkowy przewod ,do oprawy zarowek w lampie...
-
Daj napięcie na ten przewód i wtedy sprawdź czy nie ma zwarcie. Czasem zawarcie wychodzi pod napięciem.