Fiat 500 X 1.6 Multijet Nadmierny poboru prądu 0,15A w obwodzie bezpiecznika F36?
Dzień dobry, proszę o pomoc w ustaleniu "złodzieja prądu". Pobiera 0,15 A po całkowitym uśpieniu (drzwi od kierowcy otwarte, ale zaryglowane), centralny zamknięty, żadna żarówka się nie świeci (schowek, bagażnik). Akumulator EFB Grom SS 2-letni, 70 Ah, 740 A. Po odłączeniu od auta utrzymuje stale napięcie 12,75 V. Ciągle doładowywany, bo po 3-4-5 dniach postoju napięcie spadało do około 11,6 V. Podłączyłem multimetr na amperach szeregowo według sztuki między klemą ujemną a odłączonym zaciskiem, pobór po 15 minutach ustabilizował się i utrzymuje na poziomie 0,15 A. Wyjmowałem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki pojedynczo po kolei ze skrzynki pod maską, pobór nie malał. Dopiero w skrzynce pod kierownicą, po wyjęciu F 36 10 A, pobór spadł do 0,00 A. Bezpiecznik odpowiada za Uconnect, klimatyzację, port diagnostyczny EOBD i port USB. I to właśnie z portem USB od momentu kupna auta, od 3 lat, mam problem - nie czyta pendrive. Myślę, że te dwie zależności mają związek. Pozostałe funkcje radia i konsoli działają i ogólnie wszystko jest sprawne. Nadmieniam, że wymieniałem już wspólne gniazdo USB i AUX i jest b/z, AUX działa, USB dalej nie. Proszę o radę, gdzie i jak szukać w tym obwodzie bezpiecznikowym przyczyny?