Czy może ktoś doradzić jak wymienić płyn chłodzenia .razem z procedurom odpowietrzania ukladu.jaka kolejność odpowietrzania tam wchodzi aż 8 litrów płynu.z góry dzięki.
To jest widok strony w wersji do druku
Czy może ktoś doradzić jak wymienić płyn chłodzenia .razem z procedurom odpowietrzania ukladu.jaka kolejność odpowietrzania tam wchodzi aż 8 litrów płynu.z góry dzięki.
Masz tak duży przebieg że musisz już wymieniać ? Czy są inne powody
Nie mam powodów ele za jakis czas będę wymieniał.chcialbym znać procedurę wymiany.i odpowietrzania układu...
Osobiście bym się z tą wymianą raczej nie spieszył, przy tym przebiegu masz jeszcze czas...
Dalej nie znam procedury odpowietrzania układu chłodzenia.w innych samochodach po prostu wlewa się silnik chodzi parę razy przegazowka 2.tys obr. Dolewki do otwarcia termostatu układ zamknięty.po wystygnięciu uzupełnienie ...W tipo widzę jeden odpowietrznik. No ale tam jest długa droga tyle przewodów.do dogrzania różnych układów.i jakoś to po kolei ten płyn musi zapełniać żeby wyprzeć powietrze z układu.Tam wchodzi 8 litrów płynu.w normalnych samochodach 5 litrów.
Wymieniałem obie chłodnice w swoim.
Ktoś mi podpowiadał że w serwisie jest jakaś procedura i używają dedykowanego sprzętu.
Ja ostatecznie zalałem płyn normalnie. Dokładnie jak napisałeś powyżej.
Na początku parę razy zagrzałem auto gasiłem, dolewałem płynu znowu chwile zagrzałem.
Powoli się odpowietrza.
Potem parę razy co parę dni jeszcze sprawdzałem i dolewałem do zbiorniczka płynu bo jeszcze się odpowietrzał.
Tyle..