Co zrobić,aby światła cofania świeciły jaśniej.Fabryczne są beznadziejne.
To jest widok strony w wersji do druku
Co zrobić,aby światła cofania świeciły jaśniej.Fabryczne są beznadziejne.
Zmienić żarówki na Ledy
Jeśli lampa ma beznadziejną konstrukcję to niewiele to pomoże.
Poza tym LED może generować błąd spalonej żarówki.
Proponuję poszukać na forum - są wątki o tym.
Led w Tipo we wstecznych świeci jaśniej (dobry led) ale generuje błąd spalonej żarówki i to trzeba obejść odpowiednim balastem.
Zmieniłem w 23 roku różnica (jasności) na plus jest duża, a wyswietlenie błędu mi nie przeszkadza
Załącznik 44333 Załącznik 44334
Jedno zdjęcie w pomieszczeniu ze zgaszonym światłem a drugie w słoneczny dzień i na zewnątrz.:wrednyusmiech:
Ja rozumiem, że chcesz uwypuklić różnicę (bo zapewne będzie widoczna) ale nie róbmy sobie jaj.
Człowiek chce dobrze, pokazał jak to faktycznie wygląda, a tu mu od razu kubeł kubeł zimnej wody na łeb.....
ech co za życie. Żeby nie wiem jak się starć, zawsze ktoś pokaże że dupa zawsze jest z tyłu.....:roll:
Dobrymi chęciami...
Do kitu z takim porównaniem. Zrób foty w porównywalnych warunkach i będzie ok.
I wcale nie pokazałeś jaka jest faktycznie różnica.
Najlepiej pałąk na dachu jak w terenówkach z białymi reflektorami podłączonymi pod wsteczne i skierowanymi do tyłu. Wtedy chyba każdemu będzie dostatecznie widocznie.
No nie dramatyzujmy :-D
Jak już ktoś koniecznie musi mieć widniej do tyłu to można zamontować dodatkowe lampy pod zderzakiem.
Org są montowane w światlach wstecznych żarówki o cy 16W, jest ten sam odpowiednik ten sam model żarówki o mocy 20W dostępny. Ja mam u siebie takie zamontowane, brak błędów a jaśniej świecą. Ale jak wymagasz żeby wsteczne swieciły jak mijania z przodu musisz dorobić dodatkowe światła najlepiej jak w 4x4 belka na dachu i dalekosiężne reflektory o takiej mocy że jak załączysz to silnik przygasa a w nocy rzepak dojrzewa szybciej u sąsiada na polu.
Chyba niektórzy tak by chcieli... :-P
Daj namiar na taką żarówkę
https://allegro.pl/oferta/zarowka-w2...=0ab4a215b48c#
Ja kupiłem takie ale ze wstawianiem czekam aż się ociepli.