To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem z Silnikiem
Cześć mianowicie ma problem ze swoim stilonem nie zawsze chce odpalać na ciepłym silniku.
Komputer nie pokazuje zadanych błędów jest to 1.9jtd 115 km. Powoli rozkładam ręce.
Nie chce go sprzedawać bo zainwestowałem w niego już 13 tys. zł i chciałbym żeby mi służył następne 20 lat
Jedynie co w silniku było robione to rozrząd, egr nowy dolot przepławka. Jedynie co się pali to kontrolka od świec ale na ciepłym to ma znaczenie? Dodam ze kompresja sprawdzona wtryski tez i pompa wtryskowa tak samo.
-
Swiece ,mozesz sprawdzic i wymienic ,pojedynczo, dostep jest dosc dobry.Problem z apalaniem ,przyjrzyj sie wtryskom, zrob probe przelewową.Ktorys nie trzyma cisnienia. Mozesz odpiąc czujnik od temp. wody i sprobowac zapalać. Moze byc problem z dawkami startowymi na cieplym silniku.Tematry na forum są.Rozrzad jest dobrze ustawiony? Pytam ,bo byl prblem ze scietym klinem na kole rozrzadu ,na wale korbowym(ciezko odkrecic) i przestawiony byl zaplon troche ,co skutkowalo ciezkim zapalaniem i nierowną pracą silnika.;-)
-
Silnik równo pracuje ale jak na ciepłym nie chce odpalić to musze plaka piskać. Pod domem ok ale jak na skrzyżowaniu to by był dramat. Dramat już nie wiec co robić.
Myślę ze wymienię świece czujnik walu. Rozrząd mi mechanik robił od tego czasu się polepszyło ale czasem się to pojawia właśnie rozrusznik wymieniony poł roku temu.
Zobaczę jak kupie sobie mulit ten program i wtedy będę wszystko wiedział bo te inne tak jakby nie pokazywały dobrze we fiacie