To jest widok strony w wersji do druku
-
Fiat 500X Uconnect
Witam!Problem dotyczy Fiacika mojej żony.Zacznę od początku.Od jakiegoś czasu zauważyłem ,że mapa Google wyświetlana z iphona na Uconnect “zwalnia”chodzi o to,że po przejechaniu kilku kilometròw punkt obrazujący mòj samochòd zostaje jak gdyby daleko za mną czyli aktualnym położeniem samochodu.Żeby to lepiej zobrazowaċ np.jak dojeżdżam do świateł i zatrzymuje samochòd na czerwonym to punkt na mapie jeszcze się porusza i po kilkunastu sec.dojeźdza do aktualnego miejsca postoju.Odrazu wspomnę telefon to IPhone 15 pro kabel oryginalny .System zaktualizowany przez aso Fiata.Oczywiscie kiedy rozłączę telefon z Uconnect to telefon zawsze wskazuje aktualną pozycję bez opòźnień.Probowalem na Samsungu S24 ultra dzieje się to samo.Obydwa telefony podłączam do mojej mazdy CX5 do Applecar,w której system był aktualizowany ostatnio w 2022 i nie ma takich dziwnych rzeczy.Czy ktoś miałby jakąś radę?Może ktoś się spotkał z takim przypadkiem?
Pozdrawiam
-
Ja bym sprawdził jaką faktycznie masz wersję oprogramowania w radiu, bo często ASO tylko mówi że coś wgrywa, ale czy ostatnią wersję to chyba nawet oni sami nie wiedzą.
https://www.youtube.com/watch?v=hY-Sofqk_0s
-
Cytat:
Napisał
marqo
Dziękuję.
wiesz może czy samemu można zaktualizować system?
-
Tak, aktualizacja samodzielnie jest możliwa, trzeba mieć tylko na to ok. 20 - 30 minut i odpowiednio przygotowanego pendrive
-
u mnie po aktualizacji radia VP2 do wersji 13.00.65.02 zniknęło w ogóle Uconnect z menu Apps, ktoś*wie o co może chodzić i jak to przywrócić? czy to w ogóle działa nadal? bo aplikacja na iPhone wyświetla jakieś info że nie będzie można się zalogować tylko przez stronę i przerzuca na stronę ale to nawet się nie łączyło z autem jeszcze przed aktualizacją
-
Może być konieczne przywrócenie ustawień fabrycznych na radiu.
Poza tym funkcje uconnect to już chyba nie są wpsierane przez FIAT, tam aboament był na 5 lat chyba
-
przywracałem ustawienia ale to się nie pojawiło. a czy jest jakaś opcja żeby na tym radiu wyświetlić apple CarPlay / android auto?
-
Cytat:
Napisał
Buko
przywracałem ustawienia ale to się nie pojawiło. a czy jest jakaś opcja żeby na tym radiu wyświetlić apple CarPlay / android auto?
Nie.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
marqo
Poza tym funkcje uconnect to już chyba nie są wpsierane przez FIAT, tam aboament był na 5 lat chyba
To pokazało gdzie ówczesne FCA, na progu dna u Stellantis, miało użytkowników. 5 lat i można było sobie wsadzić usługi Uconnect Live tam gdzie aktualność nawigacji w U6,5"...