To jest widok strony w wersji do druku
-
Wyciek zbiornik paliwa
Witam serdecznie. Szukam pomocy ponieważ wymieniałem pompę w zbiorniku paliwa i mam wyciek gdy auto stoi po jakimś czasie nakrętka oraz gniazdo napięcia pływa w ropie. Wymieniłem wężyk odpowietrzenia razem z kolankiem i nic nie dało wąż suchy przewody paliwowe do pompy również. Czy jest możliwe że, podwinął mi się oring podczas przykręcania pompy? Z góry dziękuję za pomoc.
-
Przed wymianą pom py bylo ok?! Skoro po wymianie jest wyciek, to tu tkwi problem.Mogl się podwinąc oring (uszczelnienie tego jest ,moim zdaniem nie do konca trafione).Ale tak inzyniery to wymyslili i tyle. Obejrzyj tez nakretkę ,moze gdzies pekla przy dokrecaniu i czy "rowno" przykreciles, bo moze na gwincie "krzywo " zakrecone?! Oring to smarowalem ,srodkiem uszzcelniającym,zeby siedzial na swoim miejscu i nie przemieszczal sie ,podczas montazu.;-)
-
Hej dzięki za podpowiedź oringu nie posmarowałem. Ogólnie jechałem autem było okey lecz na drogi dzień popołudniu. Zobaczyłem stoi ropa na pompie wytarlem jeździłem sucho następnego dnia. Rano patrzę jest sucho odkręciłem wlew ciśnienie uciekło i po pracy patrzę jest sucho więc nie było ciśnienia nie na wycieku . Podejrzewam oring lub nakrętkę tak jak mówisz jutro będę miał klucz