Wypadanie zapłonu śilnik 1.4t jet
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum po długim poszukiwaniu w internecie rozwiązania mojego problemu postanowiłem zwrócić się do was mianowicie mam problem z wypadaniem zapłonu na pierwszym cylindrze jest to silnik 1.4 t-jet przebieg 61 000 km km Wymienione zostały świece nie pomogło zamienione miejsca miejscami cewki nie pomogło pomierzone ciśnienie na cylindrach wszędzie jest podobnie około 11,5 bara a od czasu do czasu nadal wyskakuje check i po czytaniu błędu wychodzi że wypada zapłon na pierwszym cylindrze sprawdzając parametry silnika znalazłem pewne nieprawidłowości w napięciu czujnika czujnika detonacji mianowicie na pierwszym cylindrze jest poniżej wolta a na innych pozostałych w okolicach dwóch woltów dodatkowo napięcie na czujniku spalania stukowego też jest niższy niż na pozostałych na pierwszym jest zero 116 V na drugim 0 286 na trzecim 245 na czwartym też 245 to może być uszkodzony czujnik czy raczej jakaś poważniejsza awaria czytałem że lubią wypalać się zawory w tych silnikach A może to uszkodzony jest wtrysk miał ktoś podobny przypadek