Kilka pytan - klima, audio, termometr
Czesc,
posiadam Crome 1.9 120KM z 2008r od 5 lat,
Auto drugie rzadko uzywane, przejechalem przez ten czas tylko 35tys km. Ale utopilem w nim fure kasy, auto sprawdzone przez znajomego mechanika a i tak okazalo sie wtopa mechanicznie.
Przez pierwsze 2 lata wymieniony silnik, regenerowane turbo, sprzęgło, egr i kilka mniejszych rzeczy. Teraz bede potrzebowal tego auta do jazdy na codzien wiec chce je doprowadzic do b. dobrego stanu.
Zawieszenie, hamulce zrobione. Mam kilka pytan do Was:
1. Klima - sprawdzana przez 2 mechanikow, zaden z nich nie znalazl powodu wycieku gazu. Podejrzewaja parownik ale zaden nie chce dac gwarancji przed rozebraniem deski.
Wyciek gazu jest nagly, po jednym nabiciu jest pelna moc klimy przez 2 tygodnie a po kolejnym 2 miesiace. (5 razy testowane) A z dnia na dzien nastepuje calkowity wyciek gazu i kontrast nie pokazuje gdzie nastapil wyciek.
Czy ktoś z Was miał taki przypadek? Czy to rzeczywiscie może być parownik?
2. Termometr - raz zaklamuje temp o 10 stopni, innym razem jest ok. Czy sprawdzac zasniedziale kable, czy wymieniac cale lusterko?
3. Dmuchawa, ogrzewanie działa tylko w trybie zimno - cieplo. Jesli ustawie temp na 16 stopni to jest zimne powietrze jesli ustawie na 16.5 podaje gorace powietrze, czy to termostat czy jeszcze cos innego.
4. Audio - mam radio Blaupunkt z CD (naped CD przestal ostatnio działac) na kierownicy 6 przyciskow do obslugi i wejscie usb windows mobile.
Probowałem podłaczyć klucz USB ale bez efektu, czy to wejscie może służyć do podłączenia klucza z muzyka?
Zastanawiam się nad podłączeniem nowego radia android, ale czy przyciski na kierownicy będą z nim kompatybilne?
5. Mam pekniety plastik ktory znajduje sie przy galce skrzyni biegow ktory trzyma mieszek, nie wiem gdzie i pod jaka nazwa tego szukac...
6. Chiptuning - jak już auto będzie mechanicznie 100% sprawne myślę o zrobieniu chiptuningu.
Czy ktoś z Was w tym modelu robil?
Jeśli ktoś ma ochotę coś podpowiedzieć to dziękuję.