Zbiór błędów po wymianie rozrządu.
Witam.
Wymieniałem rozrząd w Fiacie Tipo SW 1,4 95 km.
Po złożeniu wszystkiego do kupy odpaliłem silnik...
Silnik działa, ale po 1-2 sekundach zaczęły pojawiać się błędy na tablicy rozdzielczej w postaci braku wspomagania, ikona od błędu ciśnienia w oponach, ikona błędu systemu ESC (chyba tak to się pisze). Gdy mam kluczyk przekręcony ale silnik nie odpalony to nie mam żadnych błędów, wentylatory działają, szyby także, wszystko prawidłowo ale jak już silnik pracuje to nie mam wspomagania, wentylatory nie reagują na zmianę prędkości (np mam wentylator nastawiony na prędkość 2 to po odpaleniu działa na tej prędkości ale nie działa pokrętło), klima nie działa (przycisk nie reaguje po odpaleniu silnika), szyby nie działają, tak jakby komputer sterujący nie działał.
Przeglądałem czy gdzieś nie wypiął mi się jakiś czujnik.
Błąd gdzie mogłem popełnić przy wymianie rozrządu to gdy trzeba łapę silnika odkręcić a silnik podeprzeć, to podparłem ale ziemia była dosyć miękka i silnik obsunął się o może 3-4 cm. W związku z tym czy są jakieś czujniki, kable od czujników które mogły się rozpiąć. (szukałem ale nie znalazłem).
Czy może to mieć coś wspólnego z alternatorem i przewodami do niego? (ktoś może schematy posiada lub cokolwiek co może pomóc)