Dorobienie i przyuczenie drugiego kluczyka z pliotem
Nie znalazłem jak na razie nic podobnego w tej tematyce, a nie ukrywam, że w najbliższym mi czasie chciałbym dorobić sobie drugi kluczyk, ale z pilotem.
W końcu co dwa takie to dwa takie. Zawsze to jakieś porządne zabezpieczenie. ;-)
Co prawda posiadam kluczyk zapasowy (plastikowy z immobilizerem), ale bardzo zależy mi na drugim kluczyku z pilotem. Wraz z dokumentacją od poprzedniego właściciela, otrzymałem też wszelkie niezbędne dokumenty od m. in. kluczyka tj.: kody, oznaczenia i takie takie tam inne dane od kluczyka.
Być może już ktoś z Was przerabiał ten temat, bo mam pytanie:
Czy ktoś wyjaśni mi jak ma się sprawa odnośnie używki od "złomowca" z allegro? Wiadomo grot jest częścią mechaniczną i można dorobić go na wzór. Ale co z elektroniką?
Czy po "wylogowaniu" danych z poprzedniego auta, nie będzie problemu z ponownym przyuczeniem kluczyka do mojego wozu? Dodam, że chodzi o wersję przedliftową, a mój samochód jest z początku produkcji, dokładnie z maja 2016 roku.
Czy ktoś z Was przerabiał już taką sytuację? Jakie macie doświadczenia? Występowały problemy z przyuczeniem i kodowaniem?
W mieście z którego pochodzę, jest zakład zajmujący się kodowaniem kluczyków samochodowych. ASO w ogóle nie wchodzi w rachubę.