Witam, Poszukuje tylniej dzielonej listwy chromowanej do tylniej bocznej szyby prawej i lewej. Chodzi o ten zagięty z jednej strony dolny element. Może ma ktoś na sprzedaż?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, Poszukuje tylniej dzielonej listwy chromowanej do tylniej bocznej szyby prawej i lewej. Chodzi o ten zagięty z jednej strony dolny element. Może ma ktoś na sprzedaż?
Udało ci się znaleźć te listwy? Też szukam.
Witam.
Gdzieś widziałem na internecie ale za kosmiczne 160 PLN.za sztukę. A tak nawiasem mówiąc to na 10 cromek w 9 tego brakuje .
Ja jak kiedyś szukałem na Allegro to była za 300 PLN. Pomyślałem że ktoś chyba mocno na głowę upadł.
Ostatecznie zakupiłem plastikową na Aliexpress, coś jak ta: https://www.aliexpress.com/item/33027983719.html (wariant 10mm). Na prosty kawałek przykleiło się toto bez problemu, tego zagięcia nie opanowałem i ten kawałek mam bez listwy. Ale myślę że lepsze to niż brak całej listwy.
Tak to wygląda. Wg mnie mniej razi brak kawałka na zagięciu niż brak całej listwy
Załącznik 44516Załącznik 44517
Ciekawe czy podgrzana ta listwa plastykowa na przykład w wrzątku nie dała by się uformować w taki łuk lub lekko ponacinana od spodu.
Zdecydowanie lepiej niż brak tej listwy :cool:
Niestety tak łatwo się nie da. Próbowałem ponacinać, ale nie wygląda to dobrze. Za to przy próbie obróbki termicznej ta warstwa "chromu" bądź się łuszczy i odpada, bądź też się przy rozciąganiu robi matowa i brzydka. Trochę tej taśmy mi jeszcze zostało, miałem wziąć się kiedyś za drugie podejście do tego narożnika, ale jakoś nie było na to czasu. Ostatecznie przywykłem do tego jak to wygląda w tej chwili. Może kiedyś spróbuję znowu.
Czołem. Mam obie - prawą i lewą - gdyby ktoś szukał.
W jakiej cenie