Huczące łożysko tył oraz jaki komplet tarcze i klocki tył (t-jet)
Muszę wymienić drugi raz łożysko z tyłu po roku od wymiany poprzedniego (wymieniałem na oryginał i zaraz mi się lampka zapala, że być może to jakość części zamiennych nawet tych oryginalnych spada na pysk), przejrzałem forum i oprócz mojego postu rok temu nie widziałem nikogo z takim przypadkiem oprócz 2 odp w tym samym poście, a tu proszę, dwa razy - jeszcze nie wiem czy to te samo koło czy drugie bo tego jeszcze aż tak nie słychać, ale biorąc pod uwagę, że w innych autach nigdy nie wymieniałem łożyska w ogóle, to coś mi za często, tym bardziej że auto niewiele jeździ (około 5kkm od poprzedniej wymiany łożyska). Zastanawiam się czy może być tak, że mam amory z tyłu do wymiany i to przez nie koło mocniej dostaje na dziurach i przez to łożysko klęka? Na przeglądzie rocznym nic nie wyszło, żeby było źle z amortyzatorami.
Drugi temat to piszczące hamulce z tyłu, po kilku hamowaniach uparcie popiskują hamulce z tyłu w ciepłe dni mimo puszczonego hamulca (wiem, że z tyłu, bo jak lekko podciagnę ręczny to przestaje piszczeć). Chcę to wymienić (tarcze i klocki) za jednym serwisem z łożyskiem, bo czyszczone to jest co roku i nic to kompletnie nie daje - poproszę o poradę co mam szukać, żeby mieć spokój na jakiś czas.
Z góry dziękuję.