To jest widok strony w wersji do druku
-
Pomoc przed zakupem
Witam,
Jutro jestem umówiony na oglądanie Fiata Tipo 2017 1.4 benzyna 95 km. Poniżej link do ogłoszenia. Auto posprawdzałem już w Cepiku i po Vinie na płatnych raportach i wygląda to legitnie.
Chciałbym się dowiedzieć na jakie elementy zwrócić konkretnie uwagę przy okazji tego modelu. O ogólnych rzeczach na które trzeba patrzeć w silniku, na zewnątrz i w środku wiem. Zakładam, że jako użytkownicy bardziej znacie jego bolączki i drobne szczegóły istotne tylko dla tego modelu, na które warto zwrócić uwagę. Z rozmowy telefonicznej wiem, że wszystkie elementy w środku działają jak trzeba. Rok temu był wymieniany akumulator bo ponoć samochód dłużej stał na zewnątrz w lato.
Będę wdzięczny za wszystkie sugestie i opinie.
https://www.otomoto.pl/osobowe/ofert...-ID6GuodM.html
-
Z innej beczki, sprzedający jeździ z opuszczonymi na maksa swiatłami..., owa liczba 3 na wyświetlaczu obok symbolu korektora. Mogą być w tym przypadku źle ustawione światła, bo na 3 to świecą krótko, jeżeli tył pusty, a geniuszy nie brakuje, którzy korektora przed ustawieniem nie zerują.
-
Witam, Szukam Fiata Tipo około rocznika 2021-2023 przebieg do 100 tyś km czy ktoś może mi polecić jakiś.Może ktoś sprzedaje. Fajnie gdyby od pierwszego właściciela. Jak na razie nie mam szczęścia wszystkie samochody które oglądałam były mocno zaniedbane delikatnie mówiąc. Co mam na myśli: usterki blacharskie, usterki elektroniki. Rozumiem, że tarcze klocki , elementy zawieszenie są do wymiany ponieważ się zurzywają ale chciała bym kupić fiat Tipo nie zrobionego z dwóch pojazdów ;)
-
W takim wieku auta to celujesz w szroty po wypożyczalni i taksówkach. Dobrze nie będzie. Przywar i właściciele raczej w takim wieku aut nie sprzedają z reguły. Łatwo nie będzie, powodzenia.
A może warto zerknąć co na stoku fiata zostało. Może coś podejdzie i będzie trochę droższe ale jak nowe.
-
Sama nie wiem. Gdyby nowe Tipo 5 drzwiowe lub sedan kosztowało tyle co na samym początku produkcji. W sumie prawdą jest że cieżko znaleźć dobry samochód urzywany jeszcze teraz. :D jak była okazja to się zastanawiałam a później jak już chciałam to znaleźć nie mogę porządnego używanego samochodu. Tak szczerze juz miałam chęć na poleasingowy ale też lipa tak strasznie zarżnięte auta.
-
Potwierdzam, że jest ciężko, ale nie tragicznie. Sam pół roku szukałem podobnego samochodu i w końcu się udało. Tylko moje wymagania były jeszcze bardziej zawężone. Celowałem w wersję Cross, ewentualnie równie dobrze doposażonego hatchbacka z dokładnie roku 2021 (między innymi ze względu na czujniki parkowania).
Tak na prawdę wszystko rozchodzi się o cenę. Tipo po faceliftingu to już nie ten sam tani, popularny samochód co na początku i widzę to (a raczej nie widzę :tongue) po praktycznie zerowej obecności dużego napisu FIAT na mijanych Tipo (przynajmniej w Krakowie). Za niezajechany egzemplarz trzeba dać tyle co kiedyś dawało się za nówkę. Nadzieja w tym, że są ludzie zmieniający samochody gdy kończy się gwarancja (wg. sprzedawcy tak oddanie mojego Tipo w rozliczenie argumentował poprzedni właściciel) i dla Twojego zakresu roczników to właśnie się teraz dzieje. Tyle, że takie podejście najczęsciej albo implikuje lepsze wyposażenie a więc i skok ceny albo wspomniane przez Qvadrata pochodzenie.
Btw. Może rozglądnj się też trochę dalej od swojego miejsca zmaieszkania. Nie wiem czemu ale wszystkie ciekawsze Tipo jakie w oglądałem były z okolic Katowic. Jakieś zagłębie tam musi być :smile:.
-
Wez troche kredytu, celuj w nowkę...niewiele dolozysz ,tez kiedys tak się czailem... masz linka przyklad.
https://www.otomoto.pl/osobowe/ofert...-ID6FCvnS.html