To jest widok strony w wersji do druku
-
Ikona wypalania dpfa
Witam mam problem z moim Doblo , nie włącza mi się ikona gdy wypala się DPF przez auto 2 razy już weszło w tryb w którym ledwo co jechało i wywaliło błędy. Oczywiście auto przegoniłem po trasie i DPF wypalił się do 16% ale nawet wtedy ikona się nie zapaliła. Czy ktoś wie w czym problem? W oprogramowaniu nie było grzebane , jak włączam auto to wszystkie ikonki się zapalają razem z ikoną DPF-a i potem gaśnie.
-
Problem to masz z nieznajomoscią instrukcji obslugi. Tam jest napisane,kiedy zapala się kontrolka od filtra DPF.W fiatach nie ma takiej kontrolki ,co informuje,ze w danej chwili sie wypala filtr! Podczas jazdy ,tego nie uslyszysz, natomiast na biegu jalowym sa podwyzszone obroty i wlacza sie wenylator(na klimie tez ). Ciezko to wychwycic ,szzcegolnie jak masz auto od niedawna. DPF sie zapchal , bo kilka razy przerwales proces wypalania.Sterownik silnika "usiluje" wznowic proces przy nastepnym uruchomieniu .Jesli znow zgasisz silnik, to sterownik juz "nie uruchomi wypalania" i wywali bleda, bo zapchany!? Wtedy albo przegonic auto ,albo wypalanie serwisowe. Reasumując , kontrolka zapala sie wtedy,jak filtr jest zapchany ponad norme i wrzuca go w tryb awaryjny...Nie Ty pierwszy masz ten problem z wypalaniem filtra?! Kobity to na potęge "olewają" temat dpf-a i dochodzi do przypadkow zapalenia się auta.:lol::roll:
-
4 załącznik(i)