Witam. Mam pytanie. Jakie wartości powinno mieć prawidłowe ciśnienie doładowania w silniku 1.3 multijet chyba 70km Fiat Panda 2010 rok. Z góry dziękuję z odpowiedź. Pozdraiwam
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Mam pytanie. Jakie wartości powinno mieć prawidłowe ciśnienie doładowania w silniku 1.3 multijet chyba 70km Fiat Panda 2010 rok. Z góry dziękuję z odpowiedź. Pozdraiwam
Masz program ,zeby zmierzyc cisnienie doladowania?Mialem kiedys pandzioche 1,3 jtd, to przy maksymalnym przegazowaniu cisn. doladowania dochodzilo do 2 barów. Intercooler i przewody do kolektora byly cieple(turbinka byla zdrowa) Uklad dolotu musi byc szczelny , chlodnica +przewody,zeby cisnienie nie uciekalo do atmosfery. Programem np. MES zmierzysz cisnienie doladowania rzeczywiste i oczekiwane.Zobaczysz ,czy są duze roznice.:lol:
Podłączone u mechanika pokazywało 2.1 ale nie mieliśmy danych do porównania. Ogólnie to auto zaczęło przy mocnym wkręcaniu na obroty dymić. Na przepływce pokazywało trochę zaniżone wartości ale doczytałem że tak maja. Auto pali normalnie na zimnym ciepłym nie ma żadnego błędy. Wkręca się ładnie i jest moc. Jedyna wada to są różnice na korektach wtryskiwaczy. Na postoju są mega różnice a jak auto jedzie i wkręcamy na obroty to korekty się równają. Obstawiliśmy że może turbina słabo dmucha.