Pompa dwukierunkowa- Panda II
Mam pytanie do czego służy ta pompa ?.
Mam uszkodzenie świateł krótkich -mijania . Jest uszkodzenie gdzieś przy tym module po lewej stronie kierownicy (chyba styki się utleniły ). Rozgryzam schemat i sam moduł . Natrafiłem na coś takiego jak "bezpiecznik pompy dwukierunkowej F-53 " Jak tak patrzę na ten moduł, to jest zasilanie przekaźnika podawane na trzy bezpieczniki F-12 , F-13 , F53. F-12 i F-13 są od świateł mijania i regulacji wysokości świateł . Ten bezpiecznik jest fizycznie obok F-12 i F-13.
Jedyne co mi przychodzi na myśl, że to jest bezpiecznik od spryskiwacza reflektorów. U mnie nie ma spryskiwacza -to nie mogę sprawdzić . Jak ktoś ma Pandę ze spryskiwaczami to mógłby potwierdzić że wyjęcie F-53 unieruchamia pompkę .
Edytuje post, bo już wiem o co chodzi . Pod nazwą "bezpiecznik pompy dwukierunkowej" kryje się bezpiecznik od zasilania spryskiwaczy szyb. Spryskiwacze działają , a to znak, że sam przekaźnik od świateł jest sprawny , że mam problem ze stykami -wtyczka-moduł . Można post wywalić , albo zostawić dla potomności .
Ponownie edytuję post , bo technicznie nie ma sensu żeby przekaźnik świateł włączał zasilanie do pompek spryskiwacza szyb . Trudno się połapać w tym module , bo jest druk dwustronny i nie widać ścieżek . Jak naprawię światła to zrobię sesje zdjęciową z naprawy .