To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Pompa paliwa -
Pompa paliwa
Kupiłem Bravo po lekkim gongu. Niestety poducha kierowcy poszła. Silnik kręci i nie zapala. Wiem że pompa jest odcięta. Na słupku prawym nie ma wyłącznika bo sprawdzałem. Na wyświetlaczu jest komunikat odnośnie instalacji paliwa. Mam pytanie czy muszę najpierw wykasować z modułu poduszek Crash Data,czy jest jakaś inna opcja aby uruchomić pompę?
-
-
Cytat:
Napisał
andrzejmc
Nie ma u mnie nic takiego
-
-
Cytat:
Napisał
ochkarol
Też już to przerabiałem i nic. Ewidentnie pompa paliwa się nie załącza. Bezpiecznik jest ok. Chyba że jest pod siedzeniem kierowcy.
-
A wg instrukcji gdzie jest?
-
Ponoć w wersjach po lifcie nie ma tego wyłącznika. Sam już nie wiem. Wydaje mi się że bez komputera się nie obędzie. Pod siedzeniem kierowcy nie ma nic
-
Ale przecież wyłącznik bezwładnościowy nie musi być przyczyną? Może jest dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe odcinające zasilanie pompy?
Ja takie miałem onegdaj w Brava.
Trzeba przejrzeć instalację elektryczną, przemierzyć.
-
Zobacz na przekaznik R6, ewentualnie go zmostkuj , podasz zasilanie na pompe i auto powinno zapalic. Mozesz rowniez "przeswietlic " instalacje i znajdziesz wylacznik:roll:
https://fusesdiagram.com/fiat/fuse-b...2007-2016.html
-
Auto odpalone. Zrobiłem jeszcze raz sekwencję z kierunkami ale powoli i żyje. Pali bez problemu. Bardzo dziękuję za pomoc.