Kod błędu P0482 1.9JTD 16V 150km
Witam. Jeżdżę moja Croma już prawie 2 lata i tydzień w tydzień robię nią trasę Polska-Niemcy. W poniedziałek jadąc do pracy ( oczywiście już po niemieckiej stronie granicy ) auto wyświetliło check engine i zredukowało moc. Po podłączeniu auta pod komputer na firmie wyświetlił się błąd P0482 (Cooling Fan 3 Control Circuit Malfunction) którego nie da się skasować. Przeglądałem fora i szczerze mówiąc nigdzie nie znalazłem konkretnych informacji i chciałbym abyście mi odpowiedzieli na kilka pytań i może udzielili paru rad:
1. W mojej Cromie znajduje się moduł o oznaczeniu" 1379131", wypialem z niego wtyczkę zasilająca i nie widzę aby jakieś piny były zielone czy żeby cokolwiek było nie tak. Udało mi się również odkręcić moduł lecz nie jestem w stanie odpiąć wtyczek podpiętych do wentylatorów. Czy aby je wypiąć trzeba zdemontować cały przód auta czy da się to jakoś zrobić bez ruszania zderzaka, chłodnic itd ?
2. Czy oprócz wyżej wymienionego modułu coś jeszcze steruje tymi wiatrakami ? Może jakiś przekaźnik ? Patrzałem w rozpisce bezpieczników pod maską, Aku i w kabinie i nie znalazłem nic związanego z wentylatorem chłodnicy
3. Czy instalacja od tej kostki która podpinamy do modułu kończy się w skrzynce bezpieczników pod maską ?
4. Może są jakieś miejsca w których zawyczaj przeciera się jakiś kabel czy pojawia się inna usterka ?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam