To jest widok strony w wersji do druku
-
1.6 mjet 105km turbina
Witam ,
W programie MultiECUScan doładowanie turbiny na wolnych obrotach pokazuje mi 801mbar a pożądane ciśnienie doładowania to 1008mbar . O czym to może świadczyć? Czy jeżeli podniosę parametry podkręcając west Gate-a do zadanych przez komputer nie dojdzie do przeładowania ? Czy ktoś myślał o podmianie na inne turbo p&p żeby pasowało od 1.9 albo 2.0 celem zwiększenia mocy?
Oglądałem też ciśnienie na pompie to żądane było 294,9 a pomiar pokazywał 298,7 nie za dużo podaje pompa czy raczej to błąd pomiarowy?
Pozdrawiam.
-
Mowisz,ze wtryski juz "zrobiles", teraz pora na turbinę?! Zobacz ,czy masz szczelny dolot, zobacz do czujnika cisnienia doladowania ,moze zapaprany.Przeklamania programu tez mogą byc.:lol::lol:
-
Wtryski i pompa ogarnięta , wydaje mi się że dolot jest w pełni szczelny bo interkuler był do wymiany oraz przerdzewiały rury od turbo aż do interkulera, reszta rur wyczyszczona , EGR wyczyszczony biorę się właśnie za chłodnicę EGR , zdjęty był kolektor dolotowy i cały wypucowany to samo przepustnica. Czujnik też dorwałem całą noc leżał w nafcie i jest czysciutki. Pytanie czy to turbo czy na początku może go pod regulować na west Gate.
-
No i regulowałem west Gate-a i nic to nie zmieniło na postoju, ale jak dodałem gazu to wartość od zadanej do rzeczywistej przekraczała 100mmb , ustawiłem prawie idealnie lecz na postoju dalej jest różnica. Zastanawiam się czy nie wymienić muszli i chra z 2.0 jtd bo ma ten sam uchwyt na dpfa a jest pod 135km , oczywiście potem nowy program.