Kabel vscan stn2120 + MultiECUScan problem
Witam, kupiłem kabel na allegro Elma 327 v1.5 nie był to najtańszy ani nie najdroższy. Każdy pisał na forum że komunikuje się bez problemu. Niestety u mnie była jakaś lipa. Otwarłem go a tam jakaś czysta chińska lipa bardzo mała płytka w ogóle się nie łączył ogółem poracha.
Nauczony tą sytuacją kupiłem kabel z Viakena vscan stn2120 i nie ukrywam że mam z nim problem. Nie łączy się z modułami na szynie CAN.
Zrobiłem wszystko to co w instrukcji , kabel się ładnie zainstalował nie było żadnych problemów, aktualizacja kabla przeszła też bez problemów. W programie multiscan , zrobiłem wszystko tak jak podaje producent , te same porty , ta sama prędkość wszystko książkowo . Program widzi kabel , gdy daje test to dostaje informacje zwrotną że ATZ OK i że kabel na sterowniku ELM 327 1.4 i powinien obsłużyć wszystkie moduły.
Łączy się z silnikiem bez problemu, koduje wtryski, nie ma żadnych problemów ale dalej nie łączy się z innymi modułami. Zależy mi na osiowaniu Proxy. Tam wyskakuje mi cały czas komunikat że powinienem użyć żółtej wtyczki 3 pin, i że mam sprawdzić kabel i ustawienia portu. Dodam że win 10.