Witajcie. ostatnio zauważyłem, zupełnym przypadkiem kiedy auto na podnośniku było, że chłodnica od intercoolera lezy na obudowie silnika i jest wygieta. To chyba nie powinno tak byc prawda? Dodam, ze auto działa normalnie.
To jest widok strony w wersji do druku
Witajcie. ostatnio zauważyłem, zupełnym przypadkiem kiedy auto na podnośniku było, że chłodnica od intercoolera lezy na obudowie silnika i jest wygieta. To chyba nie powinno tak byc prawda? Dodam, ze auto działa normalnie.
Kolor dolnej lamelki wskazuje że zaczyna się pocić. W swojej Cromce miałem to samo jak zauważyłem plamkę oleju na podłodze w garażu. Chłodnice wymieniałem jakieś trzy lata temu.
Nie, ona jest cala mokra bo bloto tam sie dostaje ale nie powinna byc tak wygieta i lezec na obudowie plastikowej od silnika. Jak patrze na ta czesc w necie to jest to prostokatna chlodnica.
Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka
Zgadza się, znalazłem swój post z wymiany https://fiatklubpolska.pl/croma-446/...ltijet-26841/4
Ja od razu wsadziłem z FMIC i dałem siatke na kratkę zderzaka.
Ja nałapałem kilka ptaków na IC. ;) Wymieniłem dając siatke alu od wewnętrznej strony, bo jakoś to kusiło ptaki do bliższych spotkań. Tobie tez polecam siatkę.
No cóż, rozpada sią co widać na załączonym zdjęciu. Lamelki się odczepiły/utleniły i się "wygło".
Raczej do wymiany niż do naprawy :cool:
PS.. Jak się rozszczelni to auto straci moc a turbina się rozbiega i pewnie się uszkodzi. Gdy to nastąpi, warto wtedy się zatrzymać i odłączyć przepływkę aby sterownik nie walił max ON do silnika.
Na tobie zawsze można polegać Lisek. Dzieki.
Chłodnica wymieniona. Tak wyglądała stara :wink:
Załącznik 43574
Jaka cena nowej?
Cholerka, i już się dowiedziałeś. Tak to jest - jak ktoś ma kłopot - wali tu jak w dym i woła POMOCY. Jak zrobi - heyka, do następnego....
Dzieki Lisek. Bedzie dobrze