Koło pasowe Fiat Tipo 1.6 e-torq
Witam forumowiczów,
Mam Fiata Tipo Hatchback z 2017 roku z silnikiem 1.6 E-torq - ten z 110 km mocy, którego montowali z automatyczną skrzynią biegów.
Mam przejechane już 145 tysięcy kilometrów, więc postanowiłem dać samochód do mechanika w celu do wymiany rozrządu.
Mechanik, mówił, że w sumie jak to na łańcuchu to może nie warto wymieniać, ale powiedział, że spojrzy.
Okazało się, że słusznie (sam mechanik był zdziwiony, że łańcuch luźny przy tak młodym aucie i zdecydowanie był do wymiany), ale przy demontażu rozrządu okazało się, że również koło pasowe jest do wymiany.
Niewielka rzecz, koszt 450 zł, tylko że... nigdzie jej nie ma :(
Wszystkie hurtownie w Polsce przejrzane — nie ma
Serwisy FIata — mówią, że nie ma. Jeden mi powiedział, że nie ma i tyle, mam sobie radzić sam. Drugi mi powiedział, że MINIMUM po dwóch tygodniach MOŻE będzie, zaznaczając kilka razy, że te 2 tygodnie to MINIMUM.
Allegro, ebay — nie ma
Zagraniczne hurtownie — z jakiegoś dziwnego powodu tylko w Brazylii (sic!) widzę, że takie koło jest, ale nie widzę, aby była możliwa wysyłka do Polski. Nawet w hurtowniach w UK nie widzę, aby takie koło było.
Numer katalogowy tego koła to:
55277926
Na kole jest jeszcze taki numer:
55226122
Czy macie może jakieś pomysły gdzie tego szukać? Auto dość młode i do tego mega niepopularne więc na szrocie tego raczej nie znajdę...