Cześć ,wymieniał ktoś ściankę grodziowa w Doblo 2 z kraty na pełną ściankę ?
To jest widok strony w wersji do druku
Cześć ,wymieniał ktoś ściankę grodziowa w Doblo 2 z kraty na pełną ściankę ?
Ja zamierzam w najbliższym czasie. Już widzę że są inne plastiki - osłony słupka. Podobno ściana nie pasuje do wersji z 3 fotelami.
Na zdjęciu po lewej słupek z wersji ze ścianą - jak widać pozbawiony jest jednego rantu - tam gdzie przykręcana jest ściana, po to żeby zdjąć ten panel w razie potrzeby bez demontażu ściany. To samo jest z dolnym czarnym plastikiem słupka.
Załącznik 43354
Dzisiaj się trochę ociepliło i przestało padać więc znalazłem chwilę na montaż tej ściany. Ciężka nie jest, ale trochę nieporęczna bo trudno ją złapać, ale dałem radę sam włożyć do auta i zamontować. Oprócz tych plastików słupka, które pozbawione są jednego boku to inne są też te plastiki pod sufitem w części bagażowej. U mnie wcześniej były tam jasne plastiki teraz włożyłem czarne. Śruby wszystkie dałem jakieś zwykłe M6 na górze i po bokach i M8 na dole.
Załącznik 43398
Załącznik 43399
Załącznik 43400
Załącznik 43401
Podepnę się pod temat. Jest jakaś możliwość wykonania otworu w ścianie grodziowej tak żeby przewozić elementy 3m? Wiem że w nowym Doblo element ściany grodziowej jest otwieralny oryginalnie i jest w nim rękaw, ale te nowe Doblo nawet maxi jest krótsze i mniejsze bo to już Peugeot ze znaczkiem Fiata.
Wydaje mi się też że fotel pasażera będzie inny w wersji z kratą.
Czy gra jest warta świeczki czy lepiej bagażnik dachowy?
Otwór da się wyciąć bo to cienka blacha jest. Jest tylko taki problem że ta blacha w górnej części jest taka profilowana wypchnięta w stronę paki aby się zmieściły oparcia foteli regulowanych. Przez to profilowanie później gorzej dorobić otwieraną furtkę do tej dziury. Ściana jest łączona z 2 blach i pewnie najlepiej byłoby wyciąć dziurę w dolnej części i usunąć fotel. Fotel pasażera jest składany, ale zamienny ze zwykłym fotelem przynajmniej w Doblo II. Ja po zmianie na pełną ścianę wywaliłem ten składany fotel bo jest węższy trochę i włożyłem zwykły.
Załącznik 43495
Załącznik 43496
Ale nie każdy fotel jest składany w Doblo II, ja posiadam cargo max z 2012 z czerwoną tapicerka i ostatnio godzinę szukałem żeby ten fotel złożyć i nic się nie da, tym bardziej pod fotelami mam tyle miejsca na różne rzeczy że fajnie by było łatwiej się tam do tego dostać.
No właśnie. Jak się dostać do schowków pod fotelami. Tak jak mówisz jest tam masa miejsca. W ten weekend zakopałem się w górach, żeby wyciągnąć hak holowniczy cholernie się namordowałem.
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka